Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma WARCRAFT: Preferirate li igricu ili film?

Warcraft je dugo i nestrpljivo iščekivani film napravljen po igrici. Na tugu gamera i na oduševljenje amatera, dobili smo jedan zanimljiv poludigitalni uradak.


Warcraft je dobro poznata igrica. Svi koju su upoznati s njom, vjerojatno će u filmu vidjeti više nedostataka nego prednosti. Svima ostalima, film bi mogao biti zanimljiv. Meni jest, začudo.

Isprike gamerima ako slučajno navedem krivi podatak. Nisam upoznata s pozadinom i sve što napišem temelji se na viđenom u filmu.

Postoji svijet pun orkova koji su podijeljeni u klanove i imaju jednog vrhovnog vođu. Vrhovni vođa upravlja felom. Fel je magija koja se hrani životima. Nakon što je pomoću fela otvoren portal koji vodi u svijet ljudi, orkovi se spremaju za napad da ga preuzmu. Međutim, nisu se svi orke slagali s tom idejom, ali se nisu smjeli buniti. U ljudskom svijetu postoje ljudi koji imaju “supermoći” i znaju što je fel i tko su orke. Nakon što su postali svjesni činjenice da orke dolaze, pokušavaju smisliti kako da obrane svoj svijet. Stječu se prijateljstva, neprijateljstva, dogode se zaljubljivanja, ubijanja… Tipično. Kao veliku prednost izdvojila bih činjenicu da se ne slijedi šablona preživljavanja glavnih glumaca. Kao u Game of thrones, nikad ne znate tko će i kako umrijeti.

warcraft

Warcraft ima dvije različite publike – onu koja je upoznata s mitologijom i ona koja nije. S obzirom na to da se u filmu više objašnjavala trenutna radnja nego pozadina, mnogi će ostati pomalo zbunjeni ili na trenutne izgubljeni. Svi koji znaju detalje, vjerojatno će se više poistovjetiti i shvatiti bolje sve što se tijekom filma dogodi i prikaže. Možda je trebao biti stavljen nekakav uvod ili jednostavno cijeli film kako bi se upoznali sa svijetom orka.

Warcraft je grafički savršen! Orke i njihov svijet potpuno su digitalizirani što se ni u jednom momentu nije primjetilo. Doslovno se ne vidi razlika između prikaza njihovog i našeg svijeta. Stoga, 3d bi bio idealan kao što je bio i u Avataru.

Odabir glumaca malo je teško iskomentirati. Dosta glumaca bilo je prekriveno ulogom orke gdje se ne vidi tko je tko i koliko uspjevaju prikazati ekpresiju. Oni koju su glumili ljude, bili su sasvim u redu. Ženski dio publike složit će se s tim da Travis Fimmel može glumiti kamen sa strane i dalje bi bio zanimljiv.

Apsolutno pogledajte film!

Foto: geekin.nyc, wallpapersinsider.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close