Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

PRILIKA GRP d.o.o. (za Lika Club) obvezuje se štititi osobne podatke korisnika na način da prikuplja samo osnovne podatke o korisnicima nužne za ispunjenje svojih obveza – osim toga, obvezuje se informirati korisnike o korištenju prikupljenih podataka, redovito pružati korisnicima mogućnosti korištenja njihovih podataka, uključujući opciju uklanjanja njihovih imena s popisa koji se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima su povjerljivi i dostupni samo zaposlenicima kojima su ti podaci potrebni za obavljanje posla. Svi djelatnici PRILIKA GRP d.o.o., kao i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje politike privatnosti.

Vaša privatnost je važna tvrtki PRILIKA GRP d.o.o. i najvažnije nam je zadržati vaše povjerenje. U potpunosti smo predani zaštiti vaših osobnih podataka. Ova Pravila o privatnosti imaju za cilj pružiti vam informacije o osobnim podacima koje prikupljamo i načinu na koji se ti podaci koriste i dijele. Prikupljamo osobne podatke o vama kada pristupate ovoj web stranici.

Ovaj dokument opisuje naš pristup usklađenosti s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i svim ostalim relevantnim zakonima o zaštiti podataka. Također utvrđuje vaša prava na privatnost. Odvojite trenutak da se upoznate s našom praksom privatnosti.

Važno je da pročitate ovu politiku privatnosti kako biste bili u potpunosti svjesni kako i zašto koristimo vaše podatke. Ova politika privatnosti nadopunjuje ostale obavijesti i nije im namjera poništiti ih.

Cijenimo vaše mišljenje. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili komentare vezane uz ovu politiku privatnosti, obratite nam se na [email protected]

Promjene ove politike privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu politiku privatnosti. Ako izvršimo promjene, obavijestit ćemo vas prije nego što promjene stupe na snagu objavljivanjem obavijesti na našim web stranicama i, prema potrebi, slanjem obavijesti vama.

Tko smo i kako nas kontaktirati

Kroz ovu politiku privatnosti, “mi” “nas” i “naš” odnosi se na PRILIKA GRP d.o.o. koja je vlasnik medija Lika Club. PRILIKA GRP d.o.o. je registrirana tvrtka sa sjedištem na adresi Ogrizovićeva 3, Zagreb. Mi smo tvrtka koja kontrolira vaše podatke poznata kao “kontrolor podataka” prema zakonu o zaštiti podataka.

Informacije koje prikupljamo i kako ih koristimo

Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo iz raznih razloga uključujući:

Koristit ćemo vaše osobne podatke za izvršavanje naših obveza koje proizlaze iz bilo kojeg ugovora koji ste vi kao naš korisnik sklopili s nama, uključujući slanje važnih obavijesti kao što su komunikacije u vezi s važnim informacijama na dnevnoj bazi, plaćanjem, uslugama dostave, promjenama naših uvjeta i pravila te obavijestiti vas o promjenama naše usluge.

Za plaćanje Usluga koje ste zatražili od nas

Ukoliko to bude potrebno, sa naše stranice prikupljamo podatke o plaćanju. Podatke o kreditnim i debitnim karticama izravno obrađuju PayPal ili pružatelji usluga plaćanja koji obavljaju usluge plaćanja u naše ime o čemu ćete biti obaviješteni.

Kako bi se olakšala registracija putem društvenih mreža

Možemo prikupiti podatke o vašem javno dostupnom profilu na društvenim medijima, uključujući vaše ime i adresu e-pošte kada se prijavite za jednu od naših usluga putem računa na društvenim mrežama. Ove podatke možemo koristiti u svrhu našeg postupka registracije kako bismo s vama sklopili ugovor. Tamo gdje to činimo, činimo to u potrazi za našim legitimnim interesom za razumijevanjem demografskih podataka naših kupaca i čitatelja.

Za postavljanje oglasa

Možemo obraditi vaše osobne podatke ako se odlučite postaviti oglas. Ove informacije obrađujemo samo kako bismo pružili uslugu oglašavanja koju ste zatražili prema odredbama i uvjetima koje prihvaćate.

Za pružanje marketinga, promocije i provođenje istraživanja, te za primanje marketinških komunikacija

Povremeno možemo slati promotivne poruke e-pošte o značajkama, događajima, ekskluzivnim ponudama i natjecanjima na adresu e-pošte koju ste naveli – to ćemo učiniti samo uz vaš pristanak. Zainteresirani smo za to da naš marketing bude relevantan za vas, stoga možemo obraditi vaše podatke kako bismo vam poslali marketinšku komunikaciju prilagođenu vašim interesima. U bilo kojem trenutku možete odlučiti ne primati marketinške komunikacije od nas slijedeći upute za otkazivanje pretplate koje se nalaze na kraju svake komunikacije e-poštom.

Za natjecateljske i promotivne svrhe

Ako odlučite sudjelovati u natjecanju ili promociji, koristit ćemo vaše osobne podatke za upravljanje tim promocijama i prema odredbama i uvjetima koje prihvatite kada se prijavite. U nekim slučajevima, vaša prijava za natjecanje može se podijeliti s promotorom i to će biti navedeno kada se prijavite. Ako pobijedite na natjecanju, vaši podaci za kontakt koristit će se za obavještavanje vas kao pobjednika i dodjelu odgovarajuće nagrade. Objavit ćemo vaše ime na našoj web stranici i navesti nagradu koju ste osvojili.

 

Da bismo razumjeli kako koristite naše usluge i da bismo pratili kako dobivate pristup ili čitate naš sadržaj, prikupljamo podatke koji se odnose na vaše korištenje naših usluga kako bismo pratili kako dobivate pristup ili čitate naš sadržaj. Koristimo podatke za prijavu, kolačiće i slične tehnologije, informacije o uređaju i adrese internetskog protokola (“IP”) kako bismo zabilježili vaše korištenje naših usluga kako slijedi.

Kada se prijavite ili pretplatite na jednu od naših usluga, pratit ćemo i prikupiti neosobne informacije koje smo prethodno prikupili o vama putem naših usluga s osobnim podacima koje ste dali kada se registrirate ili pretplatite. Ako povežemo druge podatke s vašim osobnim podacima, te ćemo povezane podatke tretirati kao osobne podatke sve dok su povezani. Ove informacije koristimo za procjenu vaših osobnih preferencija i interesa, što prema GDPR-u može predstavljati profiliranje kupaca. To činimo u potrazi za našim legitimnim interesima koji su:

 • Radi istraživanja i poboljšanja PRILIKA GRP d.o.o. proizvoda, usluge i komunikacije s korisnicima
 • Da biste razumjeli koji sadržaj smatrate korisnim ili zanimljivim
 • Za razvoj i održavanje odnosa s našim korisnicima
 • Isporučiti relevantan sadržaj našim korisnicima
 • Da bismo razumjeli demografiju naših korisnika
 • Bilježimo tehničke informacije koje nam vaš preglednik šalje uključujući: adresu internetskog protokola (IP); vrsta i verzija preglednika; podešavanje vremenske zone; vrijeme pristupa; vrste i verzije dodataka preglednika; operacijski sustav; te platforma i vrsta uređaja

Bilježimo informacije o korištenju naše web stranice i usluga, uključujući: povijest pregledanih stranica i drugih poduzetih radnji, uključujući potpuni tok klikova Uniform Resource Locators (URL) do, kroz i s naše stranice; članci, sadržaj i proizvodi koji su pregledani ili traženi; vrijeme odziva stranice; greške pri preuzimanju; dužina posjeta određenim stranicama; informacije o interakciji stranice (kao što su pomicanje, klikovi i prelasci mišem); i metode koje se koriste za odlazak sa stranice i bilo koji telefonski broj koji se koristi za pozivanje broja naše službe za korisnike

Tehničke informacije, uključujući: vrstu korištenog mobilnog uređaja; jedinstvene mobilne identifikacije, kao što je IMEI broj uređaja; informacije o mobilnoj mreži; mobilni operativni sustav; vrsta korištenog mobilnog preglednika; i postavku vremenske zone

Pojedinosti o našim mobilnim aplikacijama koje se koriste uključujući, ali ne ograničavajući se na: prometne podatke; podaci o lokaciji; web-dnevnici; i drugi komunikacijski podaci i resursi kojima se pristupa

Neke od naših usluga s omogućenom lokacijom zahtijevaju vaše osobne GPS podatke o lokaciji kako bi značajka radila. Ako želite koristiti određenu značajku, od vas će se tražiti da izričito pristanete da se vaši podaci koriste u tu svrhu. Ova suglasnost se može povući u bilo kojem trenutku.

Koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo našim Uslugama olakšali dohvaćanje vaših korisničkih postavki; za personalizaciju vaših posjeta; za rad naše web stranice; za prikupljanje statističkih podataka o našim posjetiteljima u analitičke svrhe; za pojednostavljenje svih postupaka prijave; za personalizaciju sadržaja i oglasa te za pružanje značajki društvenih medija. Koristimo neke informacije koje nam date kako bismo personalizirali vaše iskustvo s nama dok koristite naše usluge, kao što je osobno obraćanje i olakšavanje navigacije našim stranicama.

Za podršku našim uslugama oglašavanja

Dobavljači trećih strana, uključujući Google, mogu prikazivati ​​oglase na našim Uslugama. Neki od oglasa koje vidite ciljani su na temelju interesa koji su izvedeni iz vrste sadržaja koji gledate kada posjećujete našu stranicu. Ova vrsta bihevioralnog oglašavanja usmjerena je prema grupama korisnika na anoniman i agregiran način, a ne prema vama kao pojedincu. Takvo oglašavanje na mreži pomaže u podržavanju sadržaja, proizvoda i usluga koje pružamo.

Mi i dobavljači treće strane zajedno koristimo kolačiće prve strane i kolačiće treće strane za informiranje, optimizaciju i posluživanje oglasa na temelju vaših aktivnosti pregledavanja i interesa. Sve informacije koje otkrivamo oglašivačima i oglašivačkim mrežama nisu osobne.

Oglašavačke mreže mogu koristiti kolačiće i slične tehnologije za praćenje kako bi izmjerile učinkovitost oglasa koje poslužuju, otkrile lažni promet ili za izradu profila pregledavanja koji se koristi za isporuku relevantnijih oglasa. Za više informacija o upravljanju reklamnim kolačićima posjetite naša pravila o kolačićima.

Da se dopisujemo s vama

Ako se dopisujete s nama putem kontakt obrasca ili maila, koristit ćemo vaše kontakt podatke kako bismo odgovorili na vaš upit. Ove podatke obrađujemo u skladu s našim legitimnim interesima za razvoj i održavanje odnosa s našim kupcima i čitateljima.

Za upravljanje našim svakodnevnim poslovnim potrebama

Vaše osobne podatke možemo koristiti za upravljanje svim našim poslovnim potrebama, uključujući interne svrhe kao što su revizija, analiza podataka, rješavanje problema, računovodstvo, pružanje korisničkih usluga, tehnička podrška i sprječavanje prijevara u našem legitimnom interesu. Naš legitimni interes je učinkovito upravljanje našim poslovanjem.

Za potvrdu vašeg identiteta

Kako bismo ostvarili vaša prava na podatke, možda ćemo morati prikupiti dodatne osobne podatke od vas kako bismo potvrdili vaš identitet i obradili vaš zahtjev.

Anonimne informacije koje obrađujemo

Podatke obrađujemo u obliku koji sam po sebi ne dopušta izravno povezivanje s bilo kojim određenim pojedincem i stoga se ne mogu razumno koristiti za vašu identifikaciju ili kontaktiranje.

Zbirni i anonimni podaci smatraju se neosobnim podacima za potrebe ove politike privatnosti.

Pravna osnova za obradu vaših podataka

Vaše podatke prikupljamo u brojne svrhe i oslanjamo se na niz različitih pravnih osnova za korištenje vaših osobnih podataka.

Za sklapanje i izvršavanje ugovora s vama

Vaše osobne podatke koristimo za izvršavanje naših obveza koje proizlaze iz bilo kojih ugovora sklopljenih između vas i nas ili za poduzimanje potrebnih koraka na vaš zahtjev prije sklapanja ugovora s nama, uključujući:

 • Da bismo vam pružili usluge ili proizvode koje ste zatražili
 • Za obradu vaših podataka o plaćanju
 • Za pružanje korisničke i tehničke podrške
 • Za vođenje natjecanja ili sličnih promocija
 • Za slanje važnih obavijesti kao što su komunikacije u vezi s plaćanjem, uslugama dostave, promjenama naših uvjeta i pravila te za obavještavanje o promjenama naše usluge

Uz vaš pristanak, koji možete povući u bilo kojem trenutku

U određenim okolnostima oslanjat ćemo se na vaš izričiti pristanak za obradu vaših osobnih podataka. Tamo gdje to činimo, imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. U većini slučajeva, vaš se pristanak može povući slijedeći upute za otkazivanje pretplate koje se nalaze na kraju svake naše komunikacije putem e-pošte.

Vaše osobne podatke obrađujemo u pažljivo promišljene i posebne svrhe koje su u našem legitimnom interesu i omogućuju nam da poboljšamo usluge koje pružamo, ali za koje također vjerujemo da koriste našim klijentima. Naši legitimni poslovni interesi ne nadjačavaju automatski vaše interese. Imate pravo, besplatno, usprotiviti se našem korištenju vaših osobnih podataka za naše legitimne interese.

Zadržat ćemo vaše osobne podatke prema potrebi za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni. Vaše osobne podatke nećemo zadržati i koristiti dulje nego što je potrebno za ispunjavanje naših poslovnih i zakonskih obveza. Ako sklopimo pravni ugovor s vama, čuvat ćemo vaše osobne podatke u razdoblju od sedam godina od datuma završetka ovog ugovora pozivajući se na zastaru pravnog zahtjeva prema ugovoru.

Vaše osobne podatke možemo prenijeti izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA). Te zemlje ne pružaju uvijek jednaku razinu zaštite privatnosti i u takvim okolnostima poduzimamo posebne korake, u skladu sa zakonom o zaštiti podataka kako bismo zaštitili vaše osobne podatke. Konkretno, za prijenose osobnih podataka izvan EGP-a oslanjamo se ili na odluku Europske komisije o primjerenosti ili na ugovornu zaštitu koju je odobrila Europska komisija.

Vaša prava na podatke

Prema zakonu o zaštiti podataka imate nekoliko prava u vezi s načinom na koji koristimo vaše osobne podatke. Imate pravo, besplatno, na:

 • Zatražiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno čitljivom formatu
 • Ispraviti sve netočne osobne podatke koje imamo o vama
 • Povući svoj pristanak tamo gdje smo se oslanjali na vaš pristanak za obradu vaših podataka
 • Brisanje osobnih podataka koje imamo o vama uz određene iznimke
 • Ako je tehnički izvedivo, neki se vaši osobni podaci na vaš zahtjev mogu prenijeti drugom voditelju obrade u strojno čitljivom formatu
 • Ograničavanje obrade vaših osobnih podataka u određenim okolnostima
 • Usprotiviti se našem korištenju vaših osobnih podataka za naše legitimne interese, za profiliranje i u svrhe izravnog marketinga. Ne podliježu odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi ako ta odluka ima pravni učinak na vas ili na drugi način značajno utječe na vas. Ne donosimo automatizirane odluke ove prirode.
 • Podnijeti pritužbu odgovarajućem tijelu za zaštitu podataka ako imate nedoumica o tome kako obrađujemo vaše osobne podatke. Ta su prava u nekim okolnostima ograničena zakonima o zaštiti podataka.

Ako želite ostvariti bilo koje od ovih prava, kontaktirajte nas na [email protected] Potrudit ćemo se odgovoriti na vaš zahtjev u roku od mjesec dana. Ako ne možemo obraditi vaš zahtjev u roku od mjesec dana, možemo produžiti ovo razdoblje za dodatna dva mjeseca, a mi ćemo vas kontaktirati i objasniti zašto.

PRILIKA GRP d.o.o. obrađuje osobne podatke u svrhu ostvarivanja prava na slobodu izražavanja i informiranja te u novinarske svrhe.

Ova obrada je izuzeta od usklađenosti s određenim obvezama GDPR-a.

Vaše osobne podatke možemo obrađivati ​​u novinarske svrhe kada pošaljete sadržaj za objavu na internetu i u našim tiskanim publikacijama, gdje ste nam dobrovoljno doprinijeli svojim iskustvom i mi objavljujemo te podatke i iskustvo. Također, ako objavimo pismo koje ste napisali uredniku.

Važno je razumjeti da se određena prava koja imate u vezi s vašim osobnim podacima možda neće primjenjivati ​​ako se ti podaci obrađuju u novinarske svrhe.


 

Komentari

Komentara

Back to top button
Close