Vijesti

Hrvatska škola Outward Bound dovela 80 djece i mladih u srce Like

Udruga Hrvatska škola Outward Bound u edukacijskom centru u Velikom Žitniku kraj Gospića ovog proljeća dovela 80 djece i mladih iz Hrvatske i Europe u srce Like.


Od 16. do 24. travnja 2024. kroz Erasmus+ razmjenu mladih pod nazivom “Wilderness wellness” u Velikom Žitniku okupilo se 30 mladih iz 6 zemalja, Hrvatske, Italije, Španjolske, Grčke, Rumunjske i Litve. Mladi su kroz neformalno učenje kroz iskustvo aktivnog boravka u prirodi, radili na svom fizičkom i mentalnom zdravlju, dijelili iskustva, kulturu i upoznali se s ljepotama Like.

Od 2. do 6. travnja za vrijeme školskih praznika uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao dio trogodišnjeg programa „Promjenom za bolju budućnost“, održan je program iskustvenog učenja u prirodi – Proljetna pustolovina za djecu i mlade iz sustava socijalne skrbi iz cijele Hrvatske.

Početkom ožujka održana je Erasmus+ razmjena mladih “Reflect-respond-reconnect” s 20 mladih iz Hrvatske, Litve, Latvije i Rumunjske.

Outward Bound kroz dodijeljenu Erasmus+ akreditaciju u području mladih, za razdoblje 2021 – 2027, redovito u Velikom Žitniku okuplja mlade iz cijele Europe kroz programe neformalnog učenja bazirane na doživljajnoj pedagogiji i Outward Bound metodologiji.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.www.outwardboundcroatia.com

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close