DogađanjaKolumne

Jubilarna godina “Priča iz ličkog kraja”! Povodom 10. rođendana organiziraju lička prela

Godina 2024. za Facebook stranicu Priče iz ličkog kraja je posebna jer obilježava 10 godina od svog pokretanja.


Upravo portal Lika Club jedan je od prvih koji je u toj stranici prepoznao vrijednost, čijeg se članka možete prisjetiti OVDJE, a nekoliko godina kasnije, povelja Općine Brinje na svečanoj sjednici to je i potvrdila.

Od samog početka Priče iz ličkog kraja, uz moju malenkost, vodi Ana Biškupić-Pera iz Brinja, jedno kratko vrijeme i Marija Draženović iz Brinja, a potom su se pridružile Verica Dasović iz Otočca i Melita Perković iz Stajnice.

Jedna od posebnih objava Ane iz Brinja bila je natpis “Ja ću uvijek lički bećar biti, nemoj meni draga zamjeriti”. Posebna jer je s tim natpisom pokrenula lavinu pratitelja, ali i motivirala ostale za pisanje i objavljivanje šaljivih (ne)zgoda iz našeg kraja.

Verica se svojim dugogodišnjim angažmanom u organizaciji kulturnih događaja svog grada Otočca, uključila u popunjavanje sadržaja i na Pričama iz ličkog kraja, ali i njezin lik utjelovljen u Kati Otozzez je tome itekako pridonio.

I posljednja, ali itekako bitna karika, Melita iz Stajnice, posebno je angažirana u grupi Novicije iz zavičaja, blisko vezanoj za stranicu Priče iz ličkog kraja. Cijela je ova priča i potekla iz Stajnice, podkapelskog kraja pa su i zbivanja u tom kraju posebno istaknuta.

Jubilarna godina Priče iz ličkog kraja, obilježit će se organizacijom Ličkih prela u suradnji sa Zavičajnim klubom Stajnica i Zavičajnim društvom Sinac iz Zagreba. Jedno će se održati u travnju u blizini Velike Gorice, a drugo na jesen u Brinju.

 

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close