PosaoKarijera

VIDEO Prvi CRO Rafale očima jedne vojnikinje i slikarice

Hrvatska vojska spremna je za dolazak višenamjenskih borbenih aviona Rafale u Hrvatsko ratno zrakoplovstvo čime Republika Hrvatska zadržava suverenost u nacionalnom zračnom prostoru, odnosno zadržava i nastavlja razvijati vlastite sposobnosti zaštite i nadzora zračnog prostora.


Tim povodom, pripadnica 2. motorizirane bojne “Pume” Gardijske oklopno-mehanizirane brigade vojnikinja Nikolina Kiseljak, koja je inače i diplomirala na studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, naslikala je akrilnom tehnikom prvi hrvatski Rafale.

“Ovo je način na koji jedna vojnikinja i slikarica vidi naš Rafale, ponosni smo što dolazi u Hrvatsku vojsku i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo”, rekla je vojnikinja Nikolina Kiseljak.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić dan uoči dolaska prvih šest Rafala u Hrvatsku, poručio je kako taj dan na poseban način podsjeća na sve one hrvatske branitelje, a posebno pilote Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji više nisu s nama.

Povijesni prelet naše nove borbene letačke flote najveće je izravno ulaganje Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva obrane u sigurnost naše Domovine. Baš kao što su to činili hrvatski piloti za vrijeme Domovinskog rata, nastavljamo činiti i mi – beskompromisno štititi naše hrvatsko nebo i našu Hrvatsku. Nastavljamo snažiti borbenu moć i sposobnosti pobjedničke Hrvatske vojske”, poruka je ministra obrane.

Podsjetimo, svečani doček prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale iz Francuske Republike, održat će se u vojarni “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici u četvrtak 25. travnja 2024. godine s početkom u 12:30 sati.

 

Foto: YouTube/Screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close