Ličko-senjska županijaZdravlje

Na izlazima iz Udbine dezinfekcija vozila

LIČKO ŽARIŠTE

Na cestovnim prilazima Udbini, ličkom žarištu covida 19 koje je karanteni, postavljaju se kontrolni punktovi na kojima se od danas dezinficiraju dostavna vozila na izlasku iz mjesta, rekao je za Hinu načelnik Stožera Ličko-senjske županije Vice Nekić.


Također, kako bi se spriječilo širenje zaraze, mještani Udbine za koje se sumnja da bi mogli biti zaraženi bris daju u Udbini i zbog toga više ne odlaze u Gospić.

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđene su još dvije zaražene osobe, obje u Udbini, što je ukupno deset oboljelih u tome mjestu, i dvije u Novalji. Očekaju se laboratorijski nalazi za još 18 osoba.

Stožer Ličko-senjske županije u suradnji s lokalnim stožerima Civilne zaštite priprema distribuciju zaštitne medicinske opreme kako bi se od koronavirusa zaštitili svi zdravstveni radnici i sve operativne snage, Crveni križ, HGSS, vatrogasci i drugi.

Pod aktivnim nadzorom s mjerom samoizolacije u Ličko-senjskoj županiji je 121 osoba, testirano ih je 112, od kojih su 82 negativne, 12 ih je pozitivno, a jedan je pacijent izliječen.

U protekla 24 sata ličko-senjska policija provjerila je poštuju li 92 osobe mjere samoizolacije, te nije utvrdila njihovo kršenje, no otkrila je sedam slučaja kršenja odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka bez valjanih propusnica.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close