LikaVijesti

Zimska pustolovina u Lici za djecu i mlade iz sustava socijalne skrbi

OUTWARD BOUND

Udruga Hrvatska škola Outward Bound u edukacijskom centru u Velikom Žitniku okupila djecu i mlade iz cijele Hrvatske u tjednu zimskih školskih praznika 19. – 23.2.2024.5 dana boravka na svježem čistom ličkom zraku ispunjeno aktivnostima u prirodi, prema svjetski prepoznatoj Outward Bound metodologiji, i ove je školske praznike dovelo grupe djece i mladih u Liku.

Ističemo da se programi za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz socijalnih ustanova, iz sustava socijalne skrbi, provode uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao dio trogodišnjeg programa „Promjenom za bolju budućnost“.

Ovaj program treći je u nizu trogodišnji program, kroz koji je Hrvatska škola Outward Bound od 2017. godine uključila ukupno 923 djece i mladih iz domova za djecu, odgojnih domova, djecu iz udomiteljskih obitelji, korisnike sustava socijalne skrbi.

Više o programu OVDJE.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.www.outwardboundcroatia.com

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close