Pomoću električnih automobila će se napajati kućanstva?

Iva Biondić

Nissan ovih dana održava prezentacije budućih tehnoloških rješenja branda, koja uključuju i testove za prodavanje električne energije iz električnih automobila natrag u mrežu. Za potrebe testova, Nissan je ostvario partnerstvo s elektroenergetskom kompanijom Enel


I dok se ovakvo što čini beznačajnim, u Nissanu smatraju da bi budućnost u ovom smislu mogla donijeti pravu revoluciju. Kućanstva nemaju baterije i oslanjaju se na stalan izvor električne energije, koji ne mora nužno biti potpuno čist. U budućnosti će se flote električnih vozila, napunjenih iz ‘zelenih’ izvora stoga moći spojiti natrag na električnu mrežu i iskoristiti za napajanje kućanstava, ‘stavljajući potpunu kontrolu u ruke potrošača’, kako navodi Nissan.

Pored toga, Nissan je razvio i prezentirao xStorage sustav, koji služi za spremanje energije iz električnih izvora poput instaliranih solarnih ćelija, ali i noćnih jeftinijih tarifa za struju. Sustav je osmišljen da se aktivira po potrebi, kao i u slučaju pada električne mreže.

Više na tportal.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u