Automoto

Pomoću električnih automobila će se napajati kućanstva?

Nissan ovih dana održava prezentacije budućih tehnoloških rješenja branda, koja uključuju i testove za prodavanje električne energije iz električnih automobila natrag u mrežu. Za potrebe testova, Nissan je ostvario partnerstvo s elektroenergetskom kompanijom Enel


I dok se ovakvo što čini beznačajnim, u Nissanu smatraju da bi budućnost u ovom smislu mogla donijeti pravu revoluciju. Kućanstva nemaju baterije i oslanjaju se na stalan izvor električne energije, koji ne mora nužno biti potpuno čist. U budućnosti će se flote električnih vozila, napunjenih iz ‘zelenih’ izvora stoga moći spojiti natrag na električnu mrežu i iskoristiti za napajanje kućanstava, ‘stavljajući potpunu kontrolu u ruke potrošača’, kako navodi Nissan.

Pored toga, Nissan je razvio i prezentirao xStorage sustav, koji služi za spremanje energije iz električnih izvora poput instaliranih solarnih ćelija, ali i noćnih jeftinijih tarifa za struju. Sustav je osmišljen da se aktivira po potrebi, kao i u slučaju pada električne mreže.

Više na tportal.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close