Automoto

Pomoću električnih automobila će se napajati kućanstva?

Nissan ovih dana održava prezentacije budućih tehnoloških rješenja branda, koja uključuju i testove za prodavanje električne energije iz električnih automobila natrag u mrežu. Za potrebe testova, Nissan je ostvario partnerstvo s elektroenergetskom kompanijom Enel


I dok se ovakvo što čini beznačajnim, u Nissanu smatraju da bi budućnost u ovom smislu mogla donijeti pravu revoluciju. Kućanstva nemaju baterije i oslanjaju se na stalan izvor električne energije, koji ne mora nužno biti potpuno čist. U budućnosti će se flote električnih vozila, napunjenih iz ‘zelenih’ izvora stoga moći spojiti natrag na električnu mrežu i iskoristiti za napajanje kućanstava, ‘stavljajući potpunu kontrolu u ruke potrošača’, kako navodi Nissan.

Pored toga, Nissan je razvio i prezentirao xStorage sustav, koji služi za spremanje energije iz električnih izvora poput instaliranih solarnih ćelija, ali i noćnih jeftinijih tarifa za struju. Sustav je osmišljen da se aktivira po potrebi, kao i u slučaju pada električne mreže.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close