Tech

Na ovim stranicama možete otkriti u kojim sve zemljama žive vaši prezimenjaci

Na internetu možete pronaći sve, pa tako i sve ljude koji nose prezime isto kao i vi. Stranice World Names i Forebears sadrže podatke o milijunima prezimena, kao i druge zanimljivosti. Dobru statističku zabavu nude i stranice Državnog zavoda za statistiku.


Tako World Names pokazuje u kojoj je državi najviše vaših prezimenjaka te grafički prikaz država i provincija s količinom vaših prezimenjaka u svakoj.

Forebears, s druge strane, ima bazu podataka od 11 milijuna prezimena te nudi i zanimljivosti o vešem prezimenu, mogućnost pretrage po određenoj lokaciji te varijacije na prezime.

Kako bi dobili odgovor na World Names stranici, uz prezime morate ostaviti svoju e-mail adresu te odgovoriti kojega ste spola, dok je na Forebearsu dovoljno samo utipkati prezime.

Na stranicama hrvatskog Državnog zavoda za stratistiku možete saznati koliko osoba nosi određeno ime, prezime ili njihovu kombinaciju. Statistika se temelji na podacima prikupljenim u Popisu stanovništva 2011.

Želite li provjeriti te podatke, za stranici DZS-a potražite Popis stanovništva, kućanstava i stanova 2011. godine te Imena i prezimena u Republici Hrvatskoj.


 

Tekst: net.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close