ObrazovanjeIzdvojeno

GOSPIĆ Učenici masovno prepisivali na maturi, upletena i jedna profesorica?

Šestero učenika iz Gimnazije Gospić mora ponovno polagati ispit državne mature iz matematike. Zašto? Sumnja se da su prepisivali i to dok je dio njih čuvala profesorica hrvatskog jezika, u Gospiću znana i kao utjecajna HDZ-ovka, piše 24sata.


23. i 24. lipnja održani su ispiti iz osnovne i više razine matematike u navedenoj gimnaziji, a tijekom održavanja ispita iz osnovne razine, u učionici je dežurala profesorica hrvatskog jezika Anela Serdar Pašalić. Kad ne predaje u gospićkoj gimnaziji, ona vrši dužnost gradske vijećnice i predsjednice Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski Gospić’. Osim toga, na parlamentarnim izborima 2016. Serdar Pašalić je bila voditeljica kampanje Darka Milinovića.

Kako doznaje 24 sata, krajem lipnja Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) dobio je prijavu o masovnom prepisivanju na tom ispitu iz matematike. U prijavi se, kako neslužbeno doznaje 24sata, navodi da je profesorica Serdar Pašalić navodno dopustila učenicima prepisivanje.

Iz NCVVO-a su za 24 sata potvrdili da su proveli postupak i uskoro donijeli odluku o poništavanju ispita za šestero učenika gospićke gimnazije, i to četvero pristupnika na osnovnoj i dvoje na višoj razini, zbog mogućeg prepisivanja. Kako su ih otkrili? Kod dijela učenika koji su ispite pisali u istoj prostoriji podudarali su se identični netočni odgovori bez strukture zadataka. Također, potvrdili su da je profesorica Anela Serdar Pašalić bila dežurna nastavnica na ispitu koji se održao 24. lipnja.

Više na 24sata.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close