PosaoKarijera

VIDEO Promjene u školstvu! Od ove jeseni, više mjesta za gimnazijalce i otvaranje novih smjerova

Za gotovo 41 tisuću učenika osmih razreda uskoro počinju upisi u srednju školu. U gimnazijama 550 mjesta više, a u Splitu novo zanimanje meteorološki tehničar. Uz kemijske i prehrambene tehničare te gimnazijalce, u splitskoj Prirodoslovnoj školi od jeseni će se prvi put naći i meteorološki tehničari.

Upisujemo jedan razred meteoroloških tehničara od 24 učenika. Tako da se nadam da će se upisati djeca koju zanimaju područje fizike, matematike i biologije’, rekla je Marija Pustak, ravnateljica Prirodoslovne škole Split.

Odgovor je to na potrebe tržišta rada, a podršku su dobili i od Državnog hidrometeorološkog zavoda. Ovo zanimanje, kažu u školi, učenicima otvara brojne prilike.

Ja se nadam da će ti naši učenici koji će ovdje završiti četiri razreda, da osim što će odmah moći ići na tržište da će uspješno moći upisati studij i postati meteorolozi’, rekla je Ana Boban, profesorica fizike u Prirodoslovnoj školi Split. U zadarskoj Prirodoslovno-grafičkoj školi ukidaju zanimanje ekološkog i kemijskog tehničara, a umjesto toga, upisat će jedan razred gimnazijalaca.

Uvodimo program prirodoslovne gimnazije zato što je to prilika učenicima osmih razreda da po prvi put u našoj županiji upišu taj program’, rekla je Anamarija Ivković, ravnateljica Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru. Očekuju velik interes, a mjesta ima za 24 učenika. Više u prilogu reporterke Zorane Čičak Kulić.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close