Grad ZagrebTurizam

Zbog koronavirusa se odgađa Festival svjetla u Zagrebu

Prema uputama i preporukama nadležnih tijela, četvrti po redu Festival svjetla Zagreb koji se trebao održati od 18. do 22. ožujka, odgađa se do listopada, javljaju iz Turističke zajednice Grada Zagreba.


TZGZ aktivno prati situaciju i savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva te, u skladu s njima, prilagođava svoje aktivnosti. Prema procjenama TZGZ-a, Festival svjetla je dnevno okupljao oko 25.000 posjetitelja. S obzirom na ovako veliki broj posjetitelja i međunarodni karakter Festivala, TZGZ je zatražila uputu i mišljenje nadležnih tijela oko daljnjih aktivnosti. Sukladno preporuci o postupanju vezano uz održavanje, donesena je odluka o odgađanju Festivala svjetla Zagreb kako bi se prevenirala mogućnost prenošenja koronavirusa” ističu iz TZGZ-a.

Uz Advent u Zagrebu, Festival svjetla jedan je od najuspješnijih projekata Turističke zajednice grada Zagreba koji okuplja veliki broj posjetitelja iz Hrvatske, kao i brojnu međunarodnu publiku. Najviše gostiju iz inozemstva, koji su proteklih godina boravili u Zagrebu za vrijeme Festivala, prema statističkim podacima, bili su iz: Južne Koreje, SAD-a, Bosne i Hercegovine, Italije i Njemačke, navodi hrturizam.

Konačna odluka o novim datumima Festivala TZGZ će donijeti nakon što su ispunjeni svi uvjeti za održavanje događaja bez ikakve opasnosti za zdravlje i sigurnost posjetitelja.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Turistička zajednica Grada Zagreba

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close