Grad ZagrebScena

Zagreb: Počinje obnova Tomislavca

Na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, koji je u tzv. nultoj skupini zaštite, u petak su počeli radovi na uređenju pješačkih staza, fontane, rasvjete i zelenila koji će potrajati do 1. srpnja, a za uređenje cijelog trga bit će utrošeno oko 7,5 milijuna kuna, bez PDV-a.


“Došlo je vrijeme da se obnovi cijeli Tomislavov trg. Cilj je da to bude najljepši park u gradu i on će to biti”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te je, otvarajući radove, izrazio zadovoljstvo što će Trg konačno biti “umiven i osvježen”.

Radovi će se izvoditi u tri faze, a prva je drenaža pješačkih staza i oborinske odvodnje, slijedi rekonstrukcija fontane, a potom krajobrazno uređenje parka.

Budući da je Tomislavov trg u tzv. nultoj skupini zaštite, izvođenje radova će svakodnevno biti pod “budnim okom” čelnika Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

“To je ishodišna točka zagrebačke urbane izvrsnosti i središte Lenucijeve potkove. Ovdje se ne smije napraviti greška”, rekao je Bandić napominjući da kod uređenja nije najbitnije poštivati rok dovršetka radova, 1. srpnja, već zahtjeve struke.

Više čitajte na zagreb.in


 

Foto: wikimapiaČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close