Turizam

VIDEO: Ronjenje u čudesnom podvodnom svijetu Plitvičkih jezera

Svake godine više od milijun ljudi posjeti Plitvička jezera, ali vrlo malo ima priliku vidjeti ljepotu jezera ispod površine vode, piše turistički magazin The Plitvice Times.


Kupanje i ronjenje je na Plitvičkim jezerima strogo zabranjeno i provodi se uz posebne dozvole zbog osjetljivosti sedre jer gaženje po mahovinama direktno sprečava proces nastanka sedre.

Poznatom hrvatskom biologu, istraživaču i snimatelju Goranu Šafareku ukazala se jedinstvena prilika da istraži podvodni svijet ovog dragulja Hrvatske kada je radio reportažu za svjetski poznati National Geographic.

“Ronio sam na mnogim mjestima, ali nijedno nije egzotično kao Plitvička jezera. Nevjerojatnu raznolikost slatkovodnih divljih životinja i podvodnih krajolika, u kombinaciji s nevjerojatno čistom vodom, teško je pronaći bilo gdje drugdje na svijetu “, rekao je Goran za Plitvice Times.

Pogledajte u videu kako izgledaju Plitvička jezera ispod površine vode!

Pogledajte na Instagramu  i Facebooku ostale filmove i fotografije Gorana Šafareka

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close