Lifestyle

VIDEO: Pogledajte rijetku snimku vukova na Velebitu!

Velebit je dom mnogim divljim životinjama, a jedna od njih je i vuk – strogo zaštićena vrsta koja se nalazi se na Crvenom popisu ugroženih sisavaca Hrvatske.


Dok je vuk je u prošlosti nastanjivao cijelo područje Hrvatske, zbog stoljetnog proganjanja i ubijanja povukao se u šumovita, planinska i  nepristupačna područja. Glavni razlozi današnje ugroženosti vukova su nezakonito ubijanje, stradavanje na prometnicama i nedostatak prirodnog staništa.

Na širem području sjevernog Velebita kreće se jedan čopor vukova čiji teritorij obuhvaća i Nacionalni park Sjeverni Velebit koji je na svojoj Facebook stranici  objavio snimku vukova u prirodnom okruženju. Snimka je snimljena jednom od skrivenim kamera koje su postavljenim na nekoliko lokacija diljem Parka.

“Evo i prvih rezultata zajedničke suradnje udruge Bioterra, udruge NatureSpy i našeg Parka. Vukovi su snimljeni metodom fotozamki na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Brojnost vukova sve je manja i iz tog razloga je strogo zaštićena vrsta, a imamo sreću što još uvijek obitava u nekom dijelovima Hrvatske kao što je Velebit”, piše uz objavljeni video.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close