Sport

Najavljena velika završnica “Homo si teć” festivala

Festival sporta i rekreacije “Homo si teć” ove se godine održava pod geslom “Zajedno smo Rijeka”, te u subotu 22. travnja i nedjelju 23. travnja u središtu Rijeke nudi svoj najbogatiji program do sad. Očekuje se da velika završnica festivala ponovo privuče najmanje 15 tisuća sudionika.


Subota je rezervirana za promociju različitih sportskih i rekreativnih klubova i udruga čiji će članovi demonstrirati svoje vještine na Gatu Karoline Riječke, dok će se najmasovnija ulična utrka u Hrvatskoj “Homo si teć”, trčati u nedjelju, skupa s još 6 utrka.

Svakako pozivam sve koji žele i mogu da nam se pridruže i provedu dan na otvorenom, uz druženje i rekreaciju, te se uz to uključe u humanitarnu akciju”, izjavio je ovom prigodom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, prisjetivši se ranih dana manifestacije, koja je nastala povezivanjem utrke građana i riječkog polumaratona, te kroz godine izrasla u najveći događaj ove vrste u Hrvatskoj.

Velik broj trkača očekuje se u natjecateljskom dijelu festivala koji se sastoji od 2. Riječkog maratona, 16. Riječkog polumaratona, utrke štafeta 3×7, te nove utrke Desetke.

“Rijeka se sa svojim utrkama već profilirala na međunarodnoj trkačkoj karti, što je vidljivo i po broju prijava, pa tako osim trkača iz cijele Hrvatske, puno ih dolazi iz Slovenije, Mađarske, Italije, a bilježimo i prijave iz SAD-a, Maroka, Njemačke i niza drugih zemalja”, naglasio je predsjednik Atletskog kluba Ri maraton Radovan Šoljaga. Ovogodišnji je maraton ujedno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske pa se ponovo očekuje dolazak jakih domaćih i inozemnih trkača.

Na Gatu Karoline Riječke oba će dana posjetitelji moći posjetiti sajam trkaće obuće i opreme “Homo si teć Expo”, te uz dobre popuste doći do proizvoda vrhunskih brandova. Na istoj će se lokaciji održati i zabavni program u čijem će glazbenom dijelu u subotu nastupiti Middleman, a u nedjelju Belfast Food, Dino Antonić & 4 Shades te Morčići i Mali Riječani.

Građani se akciji mogu pridružiti i izravnom donacijom u donatorske kutije koje će biti postavljene na Korzu u nedjelju 23. travnja. Svaka donacija od 10 ili više kuna bit će simbolično nagrađena prigodnom silikonskom narukvicom “Homo si teć – trčim i pomažem”.

Sve dodatne informacije mogu se naći na službenoj stranici www.rijeka.run.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close