Sport

Vaterpolo u krizi: Mladost igračima nije isplatio 27 plaća

Situacija kluba Mladost: Da mi supruga nema dobru plaću, prodavao bih stvari iz stana. Teško mi je, imam dvoje djece, kaže vaterpolist Mladosti Ivan Milaković koji nije dobio 27 plaća.

Mladost je u dramatičnoj situaciji. Dug je devet mikijuna kuna, no vjerovnicima se ništa ne plaća jer novca nema. Ako Grad Zagreb ne pomogne, klub će se sigurno ugasiti, rekla je legenda kluba i izvršni direktor HVS-a.

Mladost bi mogao imati blokiran račun već danas, a onda slijedi stečaj i kraj za sedmerostrukog europskog prvaka. Stariji igrači u klubu nisu primili više od 20 plaća, a mlađi sa stipendijskim ugovorima nikakav novac ne vide.

– Točnije, klub im duguje 27 plaća. Teško je, imam dvoje djece. Nasreću, supruga ima odličan posao i dobra primanja. Da zarađuje prosječnu plaću, morao bih prodavati stvari iz kuće – istaknuo je branič Ivan Milaković (34).

Posljednjih nekoliko mjeseci posjećuje Poreznu upravu jer je samostalni obrtnik pa mora plaćati PDV bez obzira na to što mu plaća ne stiže na račun.

– Puno dugujem državi, pojušavam se nešto dogovoriti, nekakav model otplate. Ali svima je tako u klubu. Sramota je tako živjeti, stvarno mi je muka – kaže Milaković.

Premda plaću ne dobivaju, svaki dan treniraju, a također su potrošili svoj klub djelovanja.

– Tražimo mi i sponzore, svi igrači. Morali smo se uključiti, no nismo baš uspješni – nasminao se Milaković.

Tekst: 24 sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close