VijestiScenaTurizam

UOČI NOVE GODINE Petar Grašo priprema spektakl u Novalji!

Nastupi vrhunskih zabavljača i glazbenika obilježit će kraj ove godine u Novalji!


Turistička zajednica Grada Novalje najavila je veliki koncert Petra Graše koji će se održati uoči tradicionalnog novaljskog dočeka Nove godine na Trgu Bazilike.

Samo tri dana prije nastupa Joleta, glavne zvijezde dočeka Nove 2020. godine, na Trgu bazilike građani Novalje i njihovi gosti moći će uživati u najvećim hitovima popularnog hrvatskog pjevača Petra Graše.

Petar Grašo jedan je od najpoznatijih pjevača, tekstopisaca, kompozitora i kantautora u Hrvatskoj.Petar Grašo jedan je od najpoznatijih hrvatskih pjevača, tekstopisaca, kompozitora i kantautora u Hrvatskoj. Njegovi se počeci primjećuju 1995. godine kada – Oliver Dragojević na “Dori 1995.” izvodi prvu Petrovu pjesmu “Boginja” te time osvaja 2. mjesto. Također se njegova pjesma “Vrime božje” našla na Oliverovom albumu te godine.Već godinu dana poslije Petar se odlučuje za samostalni nastup na “Dori 1996.” sa pjesmom “Otkada nije mi tu” s kojom osvaja 8. mjesto.Nastupom na “ZadarFestu ’96.” s hitom “Trebam nekoga” popularnost Petra Graše počinje ubrzano rasti: spomenuta pjesma dobiva nagradu za najbolji aranžman i 1. nagradu prema glasovima publike, dok pjesma koju je izveo Oliver Dragojević “Gore si ti” prima 1. nagradu prema glasovima stručnog žirija. Odmah nakon toga, Petar Grašo snima snima video-spot za hit-pjesmu “Trebam nekoga” u režiji Vinka Brešana.
Na “Dori 1997.” s hitom “Idi” osvaja 2. mjesto. Melodije hrvatskog Jadrana Split ’97” ostaju zapamćene po izvedbi Grašine pjesme “Ne boli me”, koja i pobjeđuje te prima “Zlatnog galeba” prve finalne večeri i Grand Prix Superfinala Melodija. Sljedeće godine na “Dori” Danijela Martinović izvodi Grašinu pjesmu “Neka mi ne svane” i osvaja prvo mjesto te odlazi na Euroviziju. 2001. s pjesmom “Ni mrvu sriće” Petar Grašo na “Dori” osvaja 3.mjesto. “Natježa rič” 2001. na “Melodijama hrvatskog Jadrana” osvaja “Brončanog galeba” (3.nagradu) po glasovima publike, a s istom pjesmom na 2.festivalskoj večeri osvaja “Srebrnog galeba” (2.nagradu), također po glasovima publike.
Petrova druga pjesma na ovom festivalu, “Odavno, zauvijek” koju je izvela Danijela Martinović na 1.festivalskoj večeri osvaja “Brončanog galeba” (3.nagradu) po glasovima publike.Četiri godine nakon hit albuma “Utorak” koji je prodan u dijamantnoj nakladi (preko 60 000 primjeraka) otaraju mu se vrata cijele regije te slijedi velika turneja u sklopu koje su održani brojni veliki koncerti od Splita, Zagreba, Ljubljane, Skopja do Podgorice i Budve .Album “Utorak ” također je najprodavaniji hrvatski album u povijesti slovenske diskografije.Petar Grašo 2003.godine objavljuje novi album “Šporke Riči” koji doseže zlatne naklade u čitavoj regiji. Osim pobjednice Splitskog festivala, pjesme Vera od suvog zlata, na albumu se nalazi još deset novih pjesama, od kojih prvi slijedi singl “Jedina”, a top ljestvice osvaja i pjesma “Sad te se samo rijetko sjetim” koju je Petar radio u suradnji sa Arsenom Dedićem. Osim Petra ,autori na albumu su Tonči i Vjekoslava Huljić, a producenti Nikša Bratoš i Ian Wherry. 2009. godine Petar se na poziv Tončija Huljića pridružuje i pjeva na njegovom albumu “Ka Hashih” koji producira Goran Bregović. Nakon nekoliko godina najavljene pauze Petar se 2014. trijumfalno vraća na scenu s pjesmom “Uvik Isti” te osvaja 1 .nagradu na Splitskom festivalu. Pjesma u kratkom roku osvaja vrhove top ljestvica u regiji te postaje velikim hitom. No najveći hit rađa se pak već slijedeće godine. Na Splitskom festivalu sa pjesmom “Moje Zlato” Grašo osvaja apsolutnu pobjedu po izboru publike i žirija. “Moje Zlato” postaje najveći Grašin hit u regiji, ne napušta vrhove top ljestvica, te postaje i ostaje miljenica fanova i šire publike, navedeno je u biografiji popularnog pjevača.

Grad Novalja i Turistička zajednica Grada Novalje pozivaju na koncert koji će se održati u srijedu 28. prosinca 2019. godine na Trgu Bazilike s početkom u 21 sat.

Nove zanimljivosti o novogodišnjim događanjima u Novalji pratite uskoro na našem portalu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close