DomLifestyle

Kako ukloniti žute mrlje od znoja s bijele majice?

Ako ste ijednom nosili bijelu majicu ili košulju susreli ste se sa scenarijem u kojem tkanina na području ispod pazuha poprimi žutu boju uslijed znojenja.


Zašto je to tako i zašto je tako teško riješiti se tih ružnih tragova?

Stručnjakinja za čišćenje Jolie Kerr pojašnjava da tkanina požuti uslijed znojenja zbog miješanja proteina iz znoja i aluminija iz antiperspiranta koje koristimo.

Jedno od najboljih rješenja kako to spriječiti je izbaciti antiperspirante iz uporabe, ali to je rijetko kome prihvatljivo jer ih koristimo upravo zato da neutraliziraju znojenje na tom području i nastajanje neugodnih mirisa.

Ako niste spremni na to, onda ne preostaje mnogo toga nego rješavati se žutih mrlja s odjeće što prije nakon što one nastanu. Običan deterdžent za pranje rublja teško uklanja takve mrlje stoga je potrebno prilikom pranja odjeće u perilicu ubaciti deterdžent s kisikom.

Što duže te mrlje ostaju na odjeći one se teže uklanjaju. Zato je potrebno odjeću oprati što je prije moguće, u suprotnom osudit ćete se na višesatno namakanje odjeće u otopini s izbjeljivačem što ukonačnici može i oštetiti tkaninu.


 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close