Scena

Uhićen DJ u Rijeci – razlog: ZAMP

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u suradnji s djelatnicima Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje te kazneno prijavili 33-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljena uporaba autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača i povreda drugih autorskom srodnih prava.

Policija ga sumnjiči da je tijekom noći 25. siječnja ove godine u ugostiteljskom objektu u Rijeci, gdje je obavljao poslove disco džokeja reproducirao tuđa autorska djela. Tuđa autorska djela je preradio i spremio na svom računalu te reproducirao javnosti bez potrebnih odobrenja nadležnih tijela. Ovim radnjama je ovlašteno društvo  skladatelja oštećeno za više desetaka tisuća kuna.

Ovo nije prvi slučaj da DJ-jevi upadaju u pravne probleme zbog neplaćanja naknada ZAMP-u, već ih je bilo nekoliko na širem riječkom području u proteklih godinu dana, pa ih upozoravamo da svoj rad reguliraju sukladno nadležnim zakonima plaćanjem propisane naknade.

Tekst: fiuman.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close