Lifestyle

U Ozlju odabrana najuzornija hrvatska seoska žena

Tridesetpetogodišnja Svetlana Bastalić iz Dinjevaca potkraj Pitomače najuzornija je hrvatska seoska žena 2019. godine. Tako je to odlučio stručni žiri na jučer održanom 20. izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, koji je održan u gradu Ozlju, javlja kaportal.


Titulu prve pratilje ponijela je Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije, a titulu druge pratilje Marijana Podrug iz Šibensko-kninske županije. Organizatori su ove godine po prvi puta dodijelili i dvije posebne nagrade za humanitarni rad i nesebično davanje Jakici Cetinić iz Dubrovačko-neretvanske županije i Violeti Čapo iz Virovitičko-podravske županije.

Novoizabrana najuzornija hrvatska seoska žena Svetlana Bastalić, koja je na ovom izboru predstavljala Virovitičko podravsku županiju, dolazi iz velike obitelji, majka je petero djece i na obiteljskom gospodarstvu bave se stočarstvom, ratarstvom i svinjogojstvom. Titulu najuzornije hrvatske seoske žene uručila joj je ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je tom prigodom poručila:

Izbor najuzornije seoske žene izuzetno je važna tradicionalna manifestacija kojom svake godine odajemo i više nego zaslužena priznanja ovim svestranim, impresivnim i predivnim ženama. Njihova angažiranost i doprinos zajednici je vrijedan divljenja. Za mene ste sve pobjednice, ponos hrvatskog sela i cijele Hrvatske.

Inače, projekt najuzornije hrvatske seoske žene pokrenula je Zagrebačka županija prije 20 godina. Ovim projektom u organizacije Udruge Uzorne hrvatske seoske žene nastoje se promovirati tradicijske vrijednosti s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu. Svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi, te svojevrsno doprinosi njegovom napretku.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Uzorne Hrvatske Seoske žene / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close