Grad ZagrebScena

Tavitjan Brothers stižu u Lisinaki

Nakon najvećih pozornica svijeta, međunarodni glazbeni virtuozi “Tavitjan Brothers” donose nam u Lisinski genijalni spoj klasike i jazza u suradnji sa Komornim orkestrom Zagrebačke filharmonije.


Tavitjan Brothers – Diran (glasovir), Garo (bubnjevi) vrhunski su svjetski glazbenici Armenskog podrijetla rođeni u Makedoniji. Njihov glazbeni izraz unikatan je spoj modernih glazbenih stilova u kombinaciji sa izražnim elementima Jazz-a. Svjetski kritičari kao i ugledni časopisi Jazz Times, All About Jazz, Concerto, Jazz Dimensions, New York Spectator, The Guardian visoko ocjenjuju njihovu glazbu kao i njihovu umjetničku izvedbu.

U svojoj bogatoj karijeri, održali su preko 400 koncerata diljem svijeta i nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama kao sto su legendarni “Blue note”,“Carnegie Hall” u New Yorku, dvorana Aram Khachaturian (Armenia), Chopin Jazz festival (London) …

Posljednjih godina posvećuju se projektu “Tavitjan Brothers Play Classics”, u kojem najpoznatije skladbe klasičnih autora, iz različitih glazbenih razdoblja, među kojima su Bach, Mozart, Ravel, Čajkovski…, kombiniraju sa modernim glazbenim stilovima u virtuoznim improvizacijama. Projekt je publika odlično prihvatila i pozdravlja ga s velikim oduševljenjem i ovacijama.


 

Tekst: tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close