NacionalnaPolitikaIzdvojeno

Starčević iz Gospića: Ostanimo staloženi i ne širimo paniku, u Gradu nema niti jednog evidentiranog slučaja koronavirusa

GRADONAČELNIK GOSPIĆA SMIRUJE

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević danas je objavio Priopćenje vezano na situaciju s koronavirusom COVID-19. Prenosimo u nastavku.


 

Poštovani sugrađani,

temeljem preporuke Vlade Republike Hrvatske, Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva znanosti i obrazovanja u vezi situacije s koronavirusom COVID-19 Grad Gospić donosi mjeru o privremenom zatvaranju Dječjeg vrtića Pahuljica na dva tjedna, od ponedjeljka 16.ožujka 2020.

Iznimno u slučajevima da roditelji nisu u mogućnosti zbrinuti dijete/djecu osim u okviru vrtića, a obvezni su biti na radnom mjestu, Dječji vrtić Pahuljica obvezuje se organizirati neposredni rad s djecom. Apeliramo na roditelje da se pridržavaju donesenih mjera kako bi što učinkovitije proveli mjere zaštite.

Upute što se tiče osnovnih škola s područja Grada Gospića možete naći na mrežnim stranicama OŠ Dr. Jure Turića http://www.os-gospic.hr/.

Ovim putem apeliram da u novonastaloj situaciji povezanoj sa koronavirusom COVID-19  svi zajedno ostanemo staloženi i da ne širimo paniku.

Podsjećam vas da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dao naputke o ponašanju koje će nam prema preporuci struke svima olakšati suočavanje s ovom situacijom.

Napominjem da u gradu Gospiću nema niti jednog evidentiranog slučaja prisutnosti koronavirusa te još jednom naglašavam da su sve ovo preventivni postupci zaštite i da ne trebamo širiti paniku. Stručne službe rade svoj posao, a mi se moramo ponašati kao odgovorni građani.

Isto tako, apeliram na sve sugrađane kojima nije nužno i hitno da maksimalno smanje svoj dolazak u gradske ustanove i upravna tijela Grada, kako bi i našim djelatnicima olakšali posao ali i zaštitili njihovu zdravstvenu sigurnost.

O svim odlukama i  najnovijim informacijama od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bit ćete na vrijeme obaviješteni.

Zahvaljujemo svim sugrađanima na odgovornom ponašanju, strpljenju i razumijevanju te vjerujemo da će se ova situacija u što skorijem roku stabilizirati.

S poštovanjem,

GRADONAČELNIK

Karlo StarčevićČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov, LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close