GastroKarlovačka županijaKontinentalni

Slatka jesen u Karlovcu – isprobajte slastice i jela od kestena

NAJUKUSNIJI SIMBOL JESENI

Nakon bogate ponude maštovitih jela pripremljenih s pivom te specijaliteta od gljiva karlovački ugostitelji ponovno su osmislili sjajnu sezonsku ponudu od omiljene jesenske namirnice – kestena.


Slastice od kestena i jela od kestena najnovija su ponuda karlovačkih restorana i slastičarnica. Turistička zajednica grada Karlovca u sklopu IQM projekta nastavlja i dalje provoditi promociju gastronomske ponude. Ponudu slastica od kestena od kraja listopada pa do kraja studenog prati promotivna kampanja na društvenim mrežama.

Kesteni su najukusniji simbol jeseni. Pečeni, kuhani ili u kolačima, uvijek nas podsjete na djetinjstvo, miris domaće kuhinje i promrzle prste koje grijemo uz pečene kestene kupljene kod lokalnog kestenjara. Priča iz Karlovca priča je o karlovačkim parkovima, o gradu koji ima svoju šumu – Kozjaču, o šumskim plodovima, plodovima jeseni i ukusnim jelima od lokalnih namirnica tipičnim za naše podneblje.

Slastice od kestena u svojoj ponudi imaju slastičarnice Choco caffe bar, Tara sweets, Slatki centar, te restorani Tempo, Lovački rog, Kalvarija, Kvaka, Lana Korana, Palma, Kristal i hotel Korana Srakovčić. Ako prije slasnog deserta želite isprobati i jela pripremljena s kestenom posjetite svakako restoran Dobra (restoran hotela Korana Srakovčić) i restoran Kvaka. Oba imaju terasu s očaravajućim pogledom na rijeku, jedan na Koranu, drugi na Kupu.

Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca, ovom je prilikom istaknula kako je cilj ove aktivnosti u suradnji s ugostiteljima pozicionirati Karlovac kao kvalitetnu cjelogodišnju gastronomsku destinaciju.

Detalje o ponudi slastica od kestena potražite na sljedećoj poveznici.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close