VijestiGrad Zagreb

SFeraKon 2019. – 41. znanstveno fantastična konvencija u Zagrebu!

SFeraKon, najstarija i najveća hrvatska konvencija koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova u ovom dijelu Europe, ove godine na zagrebačkom FER-u od 10. do 12. svibnja uz brojne ugledne goste!


Još jedno veliko ime znanstveno – fantastične scene dolazi na SFerakon – spisateljica i autorica svjetski poznate trilogije “Rebel of the Sands”, Alwyn Hamilton! Njena prva knjiga “Rebel of the Sands” bila je na listi New York Timesa kao najprodavaniji debitantski roman. Nastavak “Traitor to the Throne” je izašao 2017. godine, a završetak trilogije “Hero at the Fall” krajem 2017. godine. Do sad je serijal objavljen u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Češkoj, Srbiji, Nizozemskoj, Turskoj, Izraelu, Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Iranu i Brazilu. Dobitnica je Goodreads Choice nagrade 2016. za Najboljeg debitantskog pisca (Best Debut Author).

Kao i svake godine, na konvenciji će se predstaviti niz udruga koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i naravno cosplay-u. Vrlo zanimljiva izložba biti će izložba kostima najpoznatije hrvatske cosplayerice Tajane Štasni, u krugu prijatelja ali i šire poznata i kao Taja Aždaja, koja ima više od sedamnaest godina staža. Posebno će biti istaknut kostim Aliena kojim će se proslaviti 40 godina od prikazivanja prvog filma.

SFeraKon će ponovno obilježiti i suradnja s akademskim kiparom Veliborom Mačukatinom koji će obogatiti konvencijski prostor te s posjetiteljima podijeliti svoje radove nastale u posljednje dvije godine, a posjetitelji će imati priliku sudjelovati u njegovoj kiparskoj radionici. Najbitnija izložba je ona dječjih radova, a koji su pobjednici nagradnog natječaja SFerice te će ista biti izložena tijekom trajanja SFeraKona.

Sve navedeno samo je dio sjajnog programa koji vas očekuje u svibnju, a sve ostale informacije pratite na službenoj stranici SFeraKona!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Miroslav Silović

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close