Scena

Preminuo je pjevač grupe Motorhead

Ian “Lemmy” Kilmister, vođa britanske heavy metal skupine Motorhead umro je u 70. godini pošto mu je nedavno dijagnosticiran agresivni oblik raka, objavila je skupina na Facebooku.


Legendarnom rockeru, pjevaču i basistu skupine, bolest je dijagnosticirana u subotu.

“Riječi nam nedostaju … naš veliki i plemeniti Lemmy umro je danas nakon kratke bitke s jako agresivnim oblikom raka”, objavila je skupina na Facebooku.

“Doznao je za bolest 26. prosinca dok je bio kod kuće, igrajući svoju najdražu videoigricu” u krugu obitelji, dodaje skupina.

Prepoznatljivi crni šešir

Bio je prepoznatljiv po dugim zaliscima, bradavicama na licu, crnom šeširu i crnoj odjeći.

Dok je pjevao na pozornici uvijek je imao neuobičajeno visoko postavljen mikrofon, zbog čega je uvijek gledao uvis, što mu je, govorio bi, onemogućavalo da vidi koliko ih malo ljudi dolazi slušati.
Smatrali su ga jednim od pionira heavy metala, premda je uvijek tvrdio da je Motorhead rock skupina.

Rođen u Engleskoj

Rođen je u Stoke-on-Trentu, u središtu Engleske, odrastao je na otoku Angleseyju, na krajnjem sjeveroistoku Walesa.
Živio je u Los Angelesu i bio kontroverzan zbog svoje zbirke nacističkih memorabilija. Svirao je u skupini Hawkind prije nego je sredinom 1970-ih osnovao Motorhead.
Jedna od najpoznatijih pjesama skupine je “Ace of Spades” iz 1980.

Tekst: federalna.ba
Foto: Wikimedia Commons

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close