Sport

Predsjednik HKS-a Radić na potezu; tko bi trebao biti izbornik?

Čelni ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza uskoro će održati Upravni odbor na kojem će odlučiti tko će biti izbornik hrvatske reprezentacije koju u rujnu čeka Eurobasket.

Sam podatak kako će se jedna od skupina Eurobasketa, koji se od 5. do 20. rujna igra u četiri države (Hrvatska, Francuska, Njemačka i Latvija), igrati u Zagrebu dovoljno govori koliko je važno izabrati za nasljednika Jasmina Repeše najbolju moguću opciju. Vremena za eksperimentiranje nema, a čini se kako će novi (stari) izbornik biti netko od ova tri imena: Aleksandar Petrović, Neven Spahija i Velimir Perasović.

Petrović je u dva navrata vodio Hrvatsku (1995. i 2001.) te je posljednji izbornik s osvojenom medaljom (bronca 1995. na EP-u Grčkoj). Spahija također ima iskustvo vođenja A reprezentacije, ali nije napravio zapaženiji rezultat (četvrtfinale na EP-u 2005.).

Podsjetimo, Hrvatska se na Eurobasketu 2015. nalazi u skupini C zajedno s Nizozemskom, Grčkom, Slovenijom, Makedonijom i Gruzijom, a od šest reprezentacija dalje u osminu finala idu po četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine.

“Upravni odbor HKS-a, u kojem se nalazi 11 članova, do kraja ovog mjeseca svakako će o tome raspravljati. Iskreno se nadamo kako ćemo imati izbornika do kraja veljače”, potvrdio je za tportal.hr glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.


Tekst: tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close