Grad ZagrebScena

Početak nove sezone u Tvornici: Rock trio Metz

Za početak nove sezone u Tvornicu dolazi Noise rock poslastica Metz. Predgrupa će biti kultna zagrebačka noise petorka Ha Det Bra


Nastup kanadskog noise rock tria Metz u Tvornici kulture u srijedu 9. rujna prvo je veliko strano gostovanje u ovom zagrebačkom klubu nakon ljeta. Kao predgrupa nastupit će kultna zagrebačka noise petorka Ha Det Bra.
U Hrvatsku se bend vraća u sklopu ogromne jesenske europske turneje koja uključuje čak 40 koncerata porazbacanih po cijelom kontinentu, a koji prate njihov drugi studijski album, “Metz II”, objavljen 5 svibnja. Zagrebački nastup jedini je u regiji, a u blizini su još jedino u Beču i Bologni.

Sa samo jednim albumom, debitantskim “Metz”-om iz 2012. objavljenim za Sub Pop ova bučna trojka digla je na noge indie svijet. Tome su, dakako, pomogle odlične recenzije materijale (čak 8.5 na Pitchforku) i velikog broja koncerata pričajući o moćnoj live mašini koja ne štedi ni sebe, ni publiku. U to se iz prve ruke mogla uvjeriti i domaća publika u veljači 2013. na njihovom prvom dolasku u naše krajeve.

Danas pjevač i gitarist Alex Edkins, basist Chris Slorach i bubnjar Hayden Menzies na kontu imaju još jedan album, također objavljen za legendarni Sub Pop. Izlazak novog studijskog materijala pratila je dvomjesečna turneja po SAD-u i Kanadi te dva objavljena singla – “Acetate” i “The Swimmer”.

Prije Metza u Tvornici kulture nastupaju kultni noiseri Ha Det Bra koji će predstaviti pjesme s novog albuma “Societea For Two” objavljenog u svibnju.

Počeci ovog zagrebačkog noise-rock / hardcore-punk benda sežu u sada već daleku 1992. godinu. Do 1996. imali su već nekoliko izdanja i velik broj poklonika, a s radom su prestali 1998. godine, kada su članovi benda počeli graditi karijere u kultnim bendovima kao što su Gone Bald i Analena.

Povremeno su se okupljali na koncertima posvećenima prerano preminulom prijatelju Ivici Baričeviću, a nakon jednog takvog nastupa 2012. odlučili su se ponovno aktivirati koncertno i diskografski.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.


Tekst: jutarnji hr

Slika: wikimedia commons

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close