Scena

Ovo su najveći favoriti ovogodišnjeg Grammyja

Reper Kendrick Lamar i pop zvijezda Taylor Swift imaju najviše nominacija za Grammy i smatraju se najvećim favoritima na svečanosti dodjele nagrada koja će se održati u Los Angelesu.


Godišnja nagrada američke glazbene industrije ove godine obiluje raznolikostima, suprotno od Oscara koji se kritiziraju kao “bjelačka nagrada”.

Album Kendricka Lamara “To Pimp a Butterfly” ima 11 nominacija, što je postignuće koje je dosad nadmašio samo Michael Jackson i njegov “Thriller”, i do danas najprodavaniji album u povijesti.

To je treći album u karijeri 28-godišnjeg repera iz Comptona, predgrađa Los Angelesa i rodnog mjesta gangsta rapa, kojim je osim komercijalnog uspjeha osvojio i nepodijeljene pohvale kritičara.

Veći dio albuma njegov je osobni doživljaj rasnih pitanja u Sjedinjenim Državama. Pjesma “Alright“, u konkurenciji za pjesmu godine, postala je neslužbena himna pokreta protiv policijskog nasilja.

I dok Kendrick Lamar vodi u broju nominacija, mnogi se znalci klade na Taylor Swift i njezin hit album “1989” koji ima sedam nominacija, ali je najprodavaniji u razdoblju u kojem se može konkurirati za nagrade. Taj je album označio kraj preobrazbe Taylor Swift iz country “čuda od djeteta” u globalnu pop zvijezdu, ponajviše zahvaljujući suradnji sa švedskim producentom Maxom Martinom.

Kao i Lamar, i Swift će se osim u kategoriji albuma godine, kojim se nagrađuje izvođač, natjecati i za pjesmu godine (Blank Space) kojom se odaje priznanje autoru. Video za Blank Space drugi je najgledaniji u povijesti YouTubea.

Pročitajte više na večernji.hr


 

Foto: Wikimedia Commons

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close