Sport

Ovaj vikend počinje atraktivna biciklijada “Srce Velebita – Uspon na Tulove grede”

Outdoor Lab u suradnji s Općinom Lovinac i hostelom Sveti Rok i ovog rujna organizira dvodnevno biciklističko druženje na području općine Lovinac i Parka prirode Velebit!


Potaknuti uspjehom prethodnih dviju biciklijada te velikim interesom biciklista iz cijele Hrvatske i Slovenije, nastavljamo s predstavljanjem biciklističkih staza i ljepota Like te posebice općine Lovinac.

U subotu, 15.9.2018. organizirana je međunarodna rekreativna biciklistička utrka na dvije djelomično nove staze:

  • lakša staza: Sveti Rok – Majstorska cesta do Trišnje-Crveni potoci-Mile vodeŽuljine-Male Jasle- Cilj : prijevoj Mali Alan (1050 m/nm ) (dužina staze 27,1 km, visinska razlika 744 metara)
  • teža staza: Sveti Rok-Pilar-Rudnik-Balenova Plana-Majstorska cesta do Trišnje-Crveni potoci-Žuljine-Male Jasle-Cilj: prijevoj Mali Alan(1050 m/nm) (dužina staze 42 km, visinska razlika 982 metara)

U suradnji sa sponzorima osigurane su atraktivne nagrade za prva 3 mjesta na lakšoj i težoj stazi u muškoj i ženskoj kategoriji.

Posebne nagrade, kamene skulpture kipara Petra Hranuellija, člana Hrvatskog društva likovnih umjetnika, osigurane su za pobjednicu i pobjednika utrke na težoj stazi. Petru Hranuelliju, kiparu rođenom u Supetru na otoku Braču, kamen je blizak od rođenja, a u skulpturama – nagradama pobjednicima utrke Srce Velebita – Uspon na Tulove grede spaja snagu kamena, Velebita i bicikliranja.

Nakon proglašenja pobjednika i dodjela nagrada u hostelu Sveti Rok, organiziran je raznovrstan program. Posebno ističemo predstavljanje i prigodnu prodaju Biciklističkog vodiča autora Lidije Vrečar Mišćin i Roberta Riga u izdanju Mozaik knjige.

Večernji After bike party podno Velebita je najljepši mogući završetak prvog dana biciklijade.

Nedjelja, 16.9.2018. rezervirana je za rekreativne vožnje i upoznavanje lovinačkog kraja i Parka prirode Velebit, ovisno o odabranoj trasi, uz vodiče, s polaskom ispred hostela Sveti Rok. U ponudi su 3 trase podijeljene prema težini i duljini trase. Sudionici sami biraju trasu prema vlastitoj kondiciji i prioritetima:

1. Easy- po lovinačkom kraju-preko Suvajske rute do brda Zir – 34,5 km po ravnici uz visinsku razliku 617 m.

2. Hard – trasa Mile Vode- 63,9 km makadama i šumskih cesta uz visinsku razliku 1261 m.

3. Ultra- trasa Mali Alan, Tulove grede, Libinjska Kosa, sa spustom u Modriće na more -48,5km uz visinsku razliku 1.349 m. Povratak sudionika i njihovih bicikala je predviđen kombi prijevozom koji se dodatno plaća 100,00 kn po osobi.

Startnina od 100,00 kn uključuje majicu Srce Velebita, startni broj, piće dobrodošlice, nagrade pobjednicima, ručak u subotu na cilju utrke, poklon paket sponzora utrke, popust za zip-line na izletištu Cvituša, degustacije proizvoda na OPG-ima uz koje će se prolaziti nedjeljom (ovisno o odabranoj trasi).

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Srce Velebita

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close