VijestiGrad ZagrebScena

Ovacije Josipi Lisac na tradicionalnom koncertu u čast Karlu Metikošu

Sretnici koji su jučer uspjeli doći do svojih ulaznica za tradicionalni koncert Josipe Lisac u čast Karlu Metikošu, ponovo su mogli uživati u njenim glazbenim klasicima.


Po prvi put nastupila je u zagrebačkoj Laubi, a kako je sama naglasila taj izložbeni prostor zahtijevao je i posebno uređenje pa su se na zidovima mogle vidjeti i slike istaknutih domaćih slikara, ali i Saše Šekoranje, Josipinog dugogodišnjeg suradnika koji je bio i u publici kao i mnogi njeni suradnici i prijatelji.

S neobičnim crnim šeširom dizajnerice Staše Čimbuk i u dugoj haljini-odijelu dizajnera Alena Hranitelja te torbicom u ruci, Josipa je započela koncert recitirajući pjesmu “Da li sam ti rekla da te volim” koju je nastavila pjevati a cappella. U pratnji vrhunskih glazbenika, Josipa Graha, Borne Šercara, Davora Črnigoja i Tonija Starešinića, otpjevala je pjesme koje je snimila i na nedavno objavljenom Blu-rayu i CD-u „Josipa Lisac from Croatia Records Studio“. Svaki od njih imao je svoj zvjezdani trenutak u odabranom repertoaru; tako nas je Davor Črnigoj sjajnom solažom na bas gitari uveo u pjesmu „Dok razmišljam o nama“, Josip Grah na harmonici oduševio je u pjesmi „Gdje Dunav ljubi nebo“, Toni Starešinić na klavijaturama u pjesmi „Tebi putujem“, a Borna Šercar na bubnjevima u pjesmi „Hir, hir, hir“.
Ležerni smooth ritam dominirao je cijelim koncertom pa iako je publika gotovo opčinjeno pratila Josipu, pjesme „Hir, hir, hir“ i „Danas sam luda“ mnoge su navele na ples. Za kraj ostavila je pjesmu „Magla“, a za svoju savršenu interpretaciju Josipa je zaslužila ovacije. Nakon dugotrajnog pljeska otpjevala je pjesmu „Ispočetka“ koja figurativno iznova najavljuje neki novi početak i novi koncert
Tehnički, fizički i duhovno sam s vama, ta aura koja je iznad vas, ta energija koju mi dajete, to je ono na čemu sam vam jako zahvalna. Zahvalna za vjernost koju mi pružate sve ove godine, ali i ja sam vjerna svojoj diskografskoj kući od svog prvog albuma pa do danas. Snimila sam Blu-ray, ali nemam ga gdje gledati pa ćemo napraviti jedan žur gdje ćemo ga svi s užitkom pogledati, našalila se Josipa.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Nikola Knežević

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close