Šumarstvo

Oporavak nakon razorne oluje: Posađena stabla hrasta, javora i trešnje u parku Maksimir

U sklopu europskog Klimatskog pakta, u subotu je u zagrebačkom parku Maksimiru održana akcija sadnje drveća, kao odgovor na nezapamćene oluje koje su u rujnu pogodile Zagreb što je za posljedicu imalo oštećenje više od deset tisuća stabala, javlja Jutarnji list.


– Sadnjom želimo osigurati parku Maksimir nužan oporavak nakon razorne oluje koja je pogodila Zagreb 19. srpnja, a koja se izravno može pripisati negativnim posljedicama klimatske krize. Također, ovom aktivnošću želimo i educirati građane o mjerama prilagodbe na klimatske promjene, ali i važnoj ulozi koju stabla imaju u našem ekosustavu – priopćili su iz Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), organizator akcije.

DOOR od listopada djeluje kao nacionalni koordinator europskog Klimatskog pakta, inicijative Europske komisije čiji je cilj podržati postizanje klimatskih ciljeva Europskog Zelenog Plana.

Akciju su podržali i aktivisti Greenpeace Hrvatska, Znanstvenika za klimu, Čistećih Medvjedića, mreže Metar do bolje klime te brojni volonoteri. Zajedno su sadili stabla hrasta, javora i trešnje.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close