KolumneLifestyle

Obilježavanje OLUJE: Veliki defile ulicama Gospića i Ličkog Osika do Ljubova

Kordinacija braniteljskih udruga Grada Gospića i Grad Gospić organiziraju 05.08.2015.g. na Ljubovu kod spomenika poginulim braniteljima u VRO „Oluja“ veličanstvenu proslavu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i 20. obljetnicu VRO „Oluja“.

Program počinje 05.08. u 9.00 sati okupljanjem branitelja i svih koji im se žele pridružiti na autobusnom kolodvoru u Gospiću. S kolodvora kreće defile s barjacima u koloni vozila ulicama Grada Gospića i Ličkog Osika.
U 9.50 sati planiran je dolazak u Široku Kulu gdje će se položiti vijenac i zapaliti svijeće za sve poginule Hrvatske vojnike u 2. Svjetskom i Domovinskom ratu. Dolazak na Ljubovo je u 10.15h, gdje će se položiti vijenci i zapaliti svijeće na spomenicima poginulima u VRO „Oluja“.

U 11.00 sati počinje Sveta misa a u 12.00 sati skupu će se obratiti gosti i predstavnik branitelja. Za sve prisutne osigurana je besplatna hrana i piće. U večernjim satima povratak je prema Ličkom Osiku gdje će se svi branitelji i gosti defilea nastaviti družiti uz KUD-ove i TS Mejaši.

Ove godine odlučili smo da je vrijeme da u Gospiću bolje obilježimo ovu obljetnicu. Naime, uspjeh Oluje bi bio upitan da četnici na ličkom ratištu nisu razbijeni jer je Lika kičma Hrvatske. Organizaciju proslave inicirale su Klub 118. Brigade HV, Udruga ratnih veterana 9. Gardijske brigade Vukovi i HVIDRA uz veliku pomoć Grada Gospića, a onda su se uključile i ostale udruge. Svi su dobrodošli na proslavu – izjavio nam je gosp. Antonijo Šebalj.

 

oluja

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close