Scena

Novo ruho za domaće evergreene

U zagrebačkoj Novoj ploči održalo se službeno predstavljanje novog, zanimljivog diskografskog projekta.


Riječ je o LP-u pod nazivom “Zimzeleno a novo” na kojemu se uz pet originalnih pjesama nalazi isto toliko njihovih obrada od strane mladih glazbenika.

Na promociji su se od predstavnica originalnih izvedbi pjesama “Stare ljubavi” i “Svijet je moj” našle Tereza Kesovija i Radojka Šverko te pjevačice Sabina Herman aka Queen Of Sabe, Lara Antić iz grupe Bang Bang i Antonela Doko.

Na promociji su također gostovali Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, i radijski voditelj Zlatko Turkalj kao idejni začetnici i realizatori.

Ova glazbena akcija Croatia Recordsa i emisije Music pub Zlatka Turkalja, rezultirala je obradama evergreenima hrvatske glazbene scene. Originalne verzije su tako dobile novo ruho za čije su stvaranje, osim djevojaka, zaslužni i bendovi M.O.R.T. i Gatuzo.

Zlatko je iznio glavnu poantu ovoga projekta: “Taj vinil i cijeli projekt radili smo na način da smo ga koncipirali tako da budu zastupljeni autori koji su vrlo važni za našu pop/rock kulturu, ali onda naravno i izvođači koji su to sjajno odradili interpretacijama. Htjeli smo tu neopterećenu mlađu generaciju koja nije odrastala uz te pjesme na neki način angažirati da naprave svoja viđenja tih pjesama, ali na način kao da su njihove. Svi su uspjeli u tome”.

Više doznajte na muzika.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close