DogađanjaKolumneVijesti

Norman Vincent Peale: održite pozitivan duh i vjerujte trenutku

Norman Vincent Peale autor je knjige imena ‘Moć pozitivnog razmišljanja.’ Nastojao je svoje knjige pisati tako da osoba čitajući štivo pronađe nadahnuće, povrati vjeru i promišlja pozitivno o trenutku, danu ili situaciji.


Propagirajući važnost pozitivnog koračanja kroz svakodnevicu često nas je obasipao citatima protkanih nadom i vjerom u bolje u sutra. Srpanj je pred nama. Mjesec po mjesec, uvijek nam se desi nešto novo. Kako bi održali pozitivan duh donosimo deset originalnih citata autora Normana Vincenta Pealea. Za svaki od prvih deset dana u mjesecu po jedan.

PETAK, 1. srpnja
”Istražujte golemu kvalitetu koja se nalazi u vama, ali koja još nije isplivala na površinu.”

SUBOTA, 2. srpnja
”Božji mir koji vam je usađen u mislima često može imati blagotvorniji i više smirujući učinak na živce i napetost od lijekova. Božji mir je sam po sebi ljekovit.”

NEDJELJA, 3. srpnja
”Nikad nećete znati za kakve ste velike stvari sposobni dok ih ne pokušate napraviti, ali zaista ne pokušate.”

PONEDJELJAK, 4. srpnja.
”Nikada ne prihvaćajte negativan odgovor.”

UTORAK, 5. srpnja
”U molitvama zamolite Boga da vam da smjernice što učiniti i kako. A onda vjerujte onome što On kaže. Učinite ono što On kaže.”

SRIJEDA, 6. srpnja
”Kad naučite osloboditi skrivenu moć vašeg uma, otkrit ćete da se u njemu kriju takve kreativne ideje da vam uistinu ništa ne treba manjkati.”

ČETVRTAK, 7. srpnja
”Zamislite si sliku života kakvog želite i ta će slika postati stvarnost.”

PETAK, 8. srpnja
”Postignite duhovno iskustvo koje uistinu može sve promijeniti; ono dubinsko iskustvo koje vas oživljava i koje vas drži na životu svakoga dana u svim situacijama.”

SUBOTA, 9. srpnja
”Osoba koja razmišlja pozitivno je odlučan, praktičan i istinski realist. Jasno vidi sve poteškoće. A to se ne može reći za osobu koja razmišlja negativno. No osoba koja razmišlja pozitivno vidi više od poteškoća, ona pokušava vidjeti rješenje tih poteškoća.”

NEDJELJA, 10. srpnja
”Što više problema imate, to ste puniji života.”

Vjerujte u trenutak, radite za sebe i ustrajte u svojim pohodima. Loše ostavite iza sebe, a sreću pronalazite u malim stvarima. Nadamo se da će vam pomoći i Vincent.


 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close