VijestiLifestyle

Ministarstvo potvrdilo kalendar polaganja državne mature

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je suglasnost Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na prijedlog Kalendara polaganja ispita državne mature školske godine 2019.- 2020.


Tako bi se 16. svibnja pisao esej iz hrvatskog jezika i to razine A i B.

Kemiju i sociologiju maturanti bi polagali 8. lipnja, a dan kasnije informatiku i psihologiju. Desetog lipnja na test bi išli oni koji polažu njemački jezik i to obje razine te povijest.

Biologija te španjolski obje razine polagat će se 12. lipnja, a u subota dan kasnije test – hrvatski jezik obje razine.

U ponedjeljak 15. lipnja na rasporedu su češki, mađarski, srpski, talijanski i grčki za one učenike kojima je to materinski jezik. Dan kasnije za ove jezike na rasporedu je pisanje eseja, a na rasporedu je i latinski jezik, obje razine.

U srijedu 17. lipnja na rasporedu su ispiti iz fizike i filozofije, 18. lipnja politike i gospodarstva te francuskog jezika obje razine.

Geografija te talijanski na redu su 19. lipnja, a onda nakon četiri dana pauze, dakle 23. lipnja logika i glazbeni. Dan kasnije plažu se vjeronauk i likovna umjetnost, a 25. lipnja etika.

U petak 26. lipnja je opet engleski jezik obje razine, a 29. lipnja, kao šećer na kraju, matematika obje razine.

PRIJAVA ISPITA: 1.12.2019. – 15.2.2020.

OBJAVA REZULTATA: 13.7.2020.

ROK ZA PRIGOVORE: 15.7.2020.

OBJAVA KONAČNIH REZULTATA: 20.7.2020.

PODJELA SVJEDODŽBI: 22.7.2020.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close