VijestiTurizam

MASLINASTI FESTIVAL U Novalji posjetite Olive Classic – festival klasične glazbe koji se održava među maslinama

Grad Novalja domaćin je mnoštvu događanja, a osim onih u samom gradu i na plaži, sve su atraktivnija i ona za publiku drugih interesa


Jedno takvo održava se u Lunu. Čarobna lokacija Lunjskih maslinika ove godine po drugi put postaje domom Olive Classic festivala. Na press konferenciji u Zagrebu predstavljen je program festivala klasične glazbe u trajanju od nekoliko dana tijekom kojeg će se hrvatskoj i međunarodnoj publici predstaviti glazbenici iz Hrvatske i inozemstva, koji uspješno grade međunarodne karijere. Na programu će biti razna zanimljiva djela hrvatskih i svjetskih skladatelja klasične glazbe, a ove godine predstavlja se europski grad Vaduz – glavni grad Lihtenštajna.

Podsjetimo, Festival „Olive Classic“ proizašao je iz ideje mentora Dražena Domjanića da otoku Pagu donese novu vrijednost. “Zamisao je svake godine predstaviti po jedan europski grad, imati po jednog ili dva glazbenika koji će obnašati funkciju „Artist in Residence“ i predstaviti jedan instrument koji će dominirati festivalom. Cilj festivala je zainteresirati publiku, svih dobnih skupina koji bi kroz ovaj projekt bili obogaćeni za jedinstveno iskustvo koje spaja glazbu, prekrasnu lokaciju i gastronomiju.” – objašnjavaju organizatori na službenoj web stranici događanja.

 

Na pet koncerata u amfiteatru sa nezaboravnim pogledom na masline i more nastupiti će 27 vrhunskih glazbenika iz Hrvatske i svijeta koji će publici omogućiti da kroz ovaj projekt budu obogaćeni za jedinstveno iskustvo koje spaja najljepše melodije klasične glazbe sa prekrasnim ambijentom. Na ovogodišnjem Olive Classicu u Lunu među ostalim će nastupiti i eminentni glazbenici; Ensemble Esperanza, dobitnik jedne od najznačajnijih europskih glazbenih nagrada Opus Klassik 2018. godine te rezidencijalni umjetnici, pijanist Dmytro Choni i hrvatski fagotist Matko Smolčić.

Detaljne informacije pronađite na službenoj web stranici oliveclassic.eu, a u nastavku pogledajte i najavu iz emisije Dobro jutro Hrvatska.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Olive Classic

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close