Marin Čilić plasirao se u 3. kolu velikog ATP turnira u Indian Wellsu

Iva Biondić

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolu velikog ATP turnira u Indian Wellsu, on je u 2. kolu svladao Amerikanca Ryana Harrisona sa 6-4, 6-3, te se tako pridružio Borni Ćoriću koji je nešto ranije s uvjerljivih 6-2, 6-2 svladao Brazilca Thomaza Belluccija.


Čilić je tako uzvratio 168. igraču svijeta Harrisonu za neočekivani poraz u 1. kolu Acapulca prošloga mjeseca, te je sada omjer u međusobnim susretima 3-1 u korist našeg igrača.

Na početku susreta Čilić je dosta griješio, no ipak je stigao do ‘breaka’ prednosti povevši sa 2-1 nakon dvostruke servis pogreške Harrisona. Tu je prednost Čilić doslovno raspucao u šestoj igri kada je izgubio gem na svoj servis bez osvojenog poena, ali taj je gem ujedno označio i kraj lošije igre Međugorca koji je u nastavku dvoboja pokazao veliku razliku u kvaliteti između sebe i svog suparnika. Ključni ‘break’ za osvajanje prvog seta Čilić je ostvario u devetoj igri, da bi u drugom setu bilo samo pitanje trenutka kada će susret biti završen.

Od pet Harrisonovih servis-gemova u drugom setu, Čilić je u četiri stizao do ‘break-lopti’, te je dva puta uspio i oduzeti servis Amerikancu za konačnih 6-3.

Sljedeći Čilićev suparnik bit će Argentinac Leonardo Mayer.

Više čitajte na tportal.hr


Foto: wikimedia commons

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u