VijestiTech

Lovački avioni lete iznad šest županija, buka i probijanje zvučnog zida

REDOVITE LETAČKE AKTIVNOSTI

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će od utorka, 2. veljače do petka, 5. veljače 2021. godine, u vremenu od 10,00 do 16,00 sati provoditi redovite letačke aktivnosti


Uvažavajući pojačanu osjetljivost građana na buku uslijed nedavnih potresa, probni letovi do daljnjeg se neće provoditi u dosad uobičajenoj zoni letenja “Lekenik” u Sisačko-moslavačkoj županiji, već će se provoditi u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” te privremenoj ruti ubrzanja.

Planirani letovi provodit će se na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranih letova, ukoliko meteo situacija bude povoljna postoji mogućnost probijanja zvučnog zida na ranije spomenutim rutama pri čemu se očekuje kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje.

Podsjećamo, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, a zona “Čazma” privremeno je ishodovana u suradnji i uz suglasnost Hrvatske kontrole zračne plovidbe, priopćeno je iz MORH-a.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close