Sport

Kinezi zavladali nogometnim tržištem

Svakog nogometnog prijelaznog roka gledamo isti film. Veliki europski klubovi biraju iz cijeloga svijeta i dovode igrače po svom izboru bez ozbiljnije konkurencije s drugih kontinenata. Do ovog vikenda…


Vijesti iz Kine sugerirale su da će najmnogoljudnija nacija svijeta početi ozbiljno privlačiti nogometne superzvijezde. Kinezi su prije nekoliko godina zabranili vlastitu ligu zbog smrada korupcije, a kada su je revitalizirali odlučili su je podići u svjetski vrh.

Mame basnoslovnim ciframa Rooneya, Ibrahimovića i ostale, daju svojim igračima ‘bogovske’ uvjete, infrastrukturu dovode do savršenstva, zaluđuju puste milijune navijača koji mogu napuniti malo more, a ne stadione… Pokreću proces koji može iz temelja uzdrmati temelj dosadašnjeg nogometnog poretka.

Ne razmišljaju samo na duge staze, žele proces akcelerirati što je više moguće. Novac im nije nikakav problem, najveća mana u ovoj fazi projekta je što kinesku nogometnu ligu najbolji (još uvijek) ne shvaćaju ozbiljno. Tako se mislilo do ovog vikenda…

Više čitajte na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close