DogađanjaVijesti

Jean-Luc Ponty Duo u Lisinskom

Ako ste ljubitelj jazza, rezervirajte svoje mjesto u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski gdje će 10. ožujka zajedno s jednim od najpoznatijih violinista jazz rocka Jean-Lucom Pontyjem muzicirati pijanist William Lecomte.


U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 10. ožujka nastupit će Jean-Luc Ponty Duo. Koncert će se održati uz pomoć Francuskog instituta u Hrvatskoj, a na njemu će s zajedno s jednim od najpoznatijih violinista jazz rocka muzicirati njegov stalni suradnik, pijanist William Lecomte.

Jan-Luc Ponty vrlo je svestran glazbenik, koji je u svoj bogatoj glazbenoj karijeri surađivao s mnogim jazz i rock glazbenicima kao i simfonijskim orkestrima. Muzicirao je s Gerald Wilson Big Bandom, Mahavishnu Orchestrom, Al Di Meolom, Miroslavom Vitousom, Lalom Schifrinom, Reginom Carter kao i mnogim drugim glazbenim imenima. Za njegov album “King Kong” glazbu je skladao slavni Frank Zappa, a tijekom svoje iznimno uspješne samostalne karijere snimio je nekoliko danas kultnih albuma, kao što su “Aurora”, “Imaginary Voyage”, “Enigmatic Ocean” i “Cosmic Messenger”.

Koncert Jean-Luc Ponty Dua održat će se u Maloj dvorani, a ulaznice po cijeni od sto kuna mogu se nabaviti na blagajni koncertne dvorane te na ulaznice.hr.


 

Tekst: TZGZ
Foto: beatosblog.com


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close