VijestiTehnologijaPolitika

IZ UDBINE U POSAVINU Sisak dobiva Centar za svemirsku i inovativnu tehnologiju

U Sisačko – moslavačkoj županiji bit će osnovan Centar za svemirsku i inovativnu tehnologiju, odlučeno je u četvrtak na sjednici Županijske skupštine.


Centar se osniva na prijedlog HDZ-ovog župana Ive Žinića i Slobodana Danka Bosanca, astrofizičara s Instituta Ruđer Bošković i voditelja Jadranske aero-svemirske asocijacije, koji je podupirao i propali projekt svemirskog centra u Udbini.

“Tim činom Sisak, ali i županija, postali bi središte razvoja vrhunske tehnologije od koristi ne samo za grad već i Republiku Hrvatsku. Ujedno bi se naša zajednica pozicionirala u široj regiji kao centar vrhunske tehnologije i znanosti koja je usmjerena u veliki izazov budućnosti, prisutnost ljudi u svemiru”, istaknuo je dr. Slobodan Bosanac u službenom dopisu.

Centar, koji bi bio smješten u Sisku, trebao bi pružati stručnu pomoć u provođenju aktivnosti vezanih za svemirsku i inovativnu tehnologiju, razvijati nove inovativne proizvode za svemirsku industriju, podupirati inovativne projekte učenika i studenata Sisačko-moslavačke županije, ali i biti podrška europskoj svemirskoj industriji u suradnji s različitim institucijama i agencijama.


 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close