Ličko-senjska županijaVijestiGrad Zagreb

Iz Otočca prema Zagrebu u večernjim satima više ne ide autobusna linija, građani ljutiti

FACEBOOK RASPRAVA

Ličanka je na Facebooku dobila veliku podršku za svoju objavu o autobusnoj liniji koju su najviše koristili otočki studenti


Na Facebooku Tamare Jurković iz Otočca pokrenuta je tema o prestanku vožnje autobusne linije Otočac-Zagreb, nedjeljom navečer. Na svoju objavu dobila je 196 lajkova, a u komentarima se navodi i moguće skupljanje potpisa i peticije.

Problematično je što je Grad Otočac i dosad imao vrlo malo autobusnih linija, a ova večernja nedjeljom posebno je odgovarala studentima i učenicima jer su tako mogli duže ostajati kod kuće prije nastavka školovanja i početka tjedna.

Objavu prenosimo u cijelosti;

Dragi Otočani, dragi prijatelji!
Jučer sam slučajno saznala da više ne vozi autobusna linija nedjeljom navečer iz Otočca za Zagreb kojom su naša djeca, učenici i studenti putovali vikendom natrag na školovanje. Postoji jedna linija iz Perušića nedjeljom, iz Gospića čak 3, a iz Otočca niti jedna?!? Malo je reći da sam ostala zatečena informacijom koju sam dobila sa kontakt broja našeg autobusnog kolodvora, a javila mi se službenica iz Rijeke: uputila me je na broj njihove Službe za podršku jer je linija ukinuta radi korone. A oni su me uputili da se mi kao roditelji “slobodno organiziramo i uputimo zajednički mail na Službu komercijale koji će onda oni razmotriti”. Znači, roditelji i djeca prepušteni sami sebi i svojim sposobnostima pregovaranja. Odgovornost javne međugradske linije glatko prebačena na roditeljska leđa. Jadna majko, na što je spala firma koja je nekada stajala uz bok jednom Čazmatransu i u kojoj su moji roditelji proveli čitav radni vijek. I to firma koju su vrijedni radnici, pošteni i hrabri ljudi čuvali i sačuvali i u najtežim godinama. Sramota za naš grad, a ja i dalje smatram da provincija nije mjesto gdje čovjek živi, već isključivo stanje uma.
Roditelji koji imate potrebu za ovom linijom ali i svi ostali koji povremeno koristite autobusni prijevoz za Zagreb, što mislite? Ima li smisla da se upuštamo u ovu bitku i želite li se uključiti?

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close