KolumneVijestiScena

Interview – GS BIG BAND: “Ličani k’o Ličani- uvijek za feštu!”

Na 11. Ličkoj noći koja se održala u Zagrebu nastupio je GS Big Band. Gospićki pop/rock bend sa mladom postavom iznenadio je sve prisutne kvalitetom i srčanošću nastupa u jednom od najvećih zagrebački klubova. Tim povodom nakon nastupa razgovarali smo s njima i pitali ih o dojmovima nastupa na popularnoj “Ličkoj”.

Mladi Gospićki Big Bendu, predstavite nam se! 

Mi smo GS Big Band i kao što nam ime govori, dolazimo iz Gospića. Sviramo već nekoliko godina, u nekoliko raznih postava, ali u zadnje dvije godine nas je pet, dok je početnih godina ta brojka bila čak i do deset. Žanr glazbe koji sviramo obuhvaća domaći i strani Rock / Pop. Sastav benda je sljedeći: Karla Krmpotić – vokal; Nikola Miškulin- lead gitara, ritam gitara i vokal; Goran Pezelj- bass gitara; Filip Hećimović- klavijature, saksofon; Ivica Perišić- bubnjevi. Svi imamo završene glazbene škole za pojedine instrumente i svi se još uvijek školujemo, neki na faksu neki još uvijek u srednjoj, te sudjelujemo i u ostalim glazbenim aktivnostima kao što su tamburaški orkestar (Nikola, Ivica, Goran ), limena glazba(Filip) te škola pjevanja u Zagrebu (Karla).

gs big band1

Recite nam kako je sve počelo?

Pred nekih pet godina sve je počelo kao grupno sviranje desetak ljudi, što se razvilo do ovoga danas. Prvi nastup bio je nastup na tzv. Gospićkom „GROCKSU“- mini festivalu lokalnih rock bendova.

Gdje ste sve nastupali?

Imali smo svakakvih svirki, od manjih do malo većih mjesta, kao npr. za Dan Grada Gospića na glavnom gradskom trgu, dvije proslave Nove godine;  u Zagrebačkom klubu “Sax!”, u gospićkom Highlanders Pubu, KIC-u Grada Gospića (GROCKS), za dane rukometaša, što nam je sada pa da malo i izreklamiramo događaj – 29.11. u Highlanders Pubu u suradnji sa RK Gospić imamo svirku, već tradicionalno treću godinu za redom. Tako smo i prošli vikend, u suradnji sa Studentskim Zborom Gacke, nastupali uz Dreyfussa i Sandija Cenova na 11. Ličkoj noći u Zagrebu.

gs big band 4

Kako vam je bilo na Ličkoj noći?

Svirka je bila super, družili smo se sa „svojima“ u velegradu. Drago nam je što su se sjetili baš nas, i da je svima bilo dobro. Ličani k’o Ličani- uvijek za feštu!

Kako ste zadovoljni glazbom i noćnim životom u Lici? 

Pa sve ovisi o vrsti muzike koja se sluša, nije tako loše kao što se uvijek priča, kad se nađe prava ekipa i prava „birtija“- ne može biti loše!

Kako lička javnost reagira na vas? 

Pa za sad je sve super, svi su nam velika podrška i veeeeeeeeeliko hvala svima koji nas prate i dolaze na svirke. Bez Vas ljudi – ništa ! Hvala i Lika Clubbingu na ovom intervjuu i Studentskom Zbor Gacke što su nas se sjetili u organizaciji Ličke. Šaljemo pozdraveeee!

gs big band 5 gs big band gs big band3

Tekst/foto: UL/BĆ

Foto: Club Roko

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close