Sport

Hrvatski boksač Hrvoje Sep otvoreno o Olimpijskim igrama: Idem po medalju

Moj cilj je bio plasman na Olimpijske igre, no moj san je olimpijska medalja, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu hrvatski boksač Hrvoje Sep, koji je prije dva dana izborio plasman na Olimpijske igre u Riju


Poluteškaš Sep se pridružio superteškašu Filipu Hrgoviću, koji je ranije osigurao olimpijsku vizu, dok je Sep morao čekati odluku iz sjedišta Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA). Naime, kubanski poluteškaš Julio Cesar La Cruz osigurao je olimpijsku vizu po dva kriterija, zlatnom medaljom na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Dohi i drugim mjestom u pojedinačnom redoslijedu Svjetske boksačke serije (WSB) 2015. Slijedom toga Sep je kao trećeplasirani iz WSB preuzeo La Cruzovu olimpijsku vizu, a Hrvatska je došla i do drugoga boksača na OI.

‘Priznajem, bio sam jako iznenađen jer se nismo bavili kalkulacijama, a bio sam i razočaran nakon poraza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Iznenađen jesam, ali sam to u potpunosti zaslužio jer sam bio brončani na EP, treći na ljestvici WSB-a i peti na svijetu. Za Igre u Londonu i meni i Hrgoviću je nedostajala jedna pobjeda za plasman, a sada ćemo obojica, uz dobre pripreme, ići po medalje u Rio,’ kazao je 29-godišnji Sep.

Više doznajte na tportal.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close