KolumneSvemu unatoč

Hobbiton

Sva sila svjetskih piromana navratila je ovoga ljeta u Lijepu našu. Okanili su se svih mediteranskih zemalja, uvidjevši valjda kako naša borovina i makija gori jače i brže uz sjeveroistočnjak, skrasili se podno Velebita i Dinare i nikako da odu.

Eto, i u tome smo posebni. Privlačimo svakakve čudake jer smo sami po sebi ljupki i širokogrudni i imamo Zrće. Ovijeni dimom i mirisom gareži, kročeći vijugavim cestama dalmatinske Zagore i skupom autocestom nesloge i nejedinstva, gledaju naši gosti vatrenu stihiju iz prvih redova, hladeći se koktelima na terasama precijenjenih apartmana i sobičaka koje se smjelo apartmanima naziva.
Nezaposlenost nikad manja. Rekli bi cinici da nije nikakvo čudo, budući da imamo pune ruke posla i na sve strane frcaju devize i barem do rujna nema krize. Živio turizam!

A onda će ostati zgarišta i ogoljeni pogled na razvaline i ostatke ostataka. Opet neće biti ni za kifle, a kamoli za dva obroka voća dnevno u našim školama. Nedostajat će asistenata u nastavi, ali će se s ushitom govoriti o informatici i reformi, bez božićnice i plaćenih zaostataka. Rezat ćemo crni kruh na tanke šnite i veselo plaćati najnoviji porez na budale, poput statista u lošem filmu o hobitima u
zemlji čudesa.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close