Grad ZagrebScena

HNK: Zvjezdice obilježile 30 godina svojeg djelovanja

Zagrebački djevojački zbor Zvjezdice, prekrasnim je koncertom u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu prošle nedjelje proslavio svojih 30 godina djelovanja.


Pod ravnanjem voditelja zbora, maestra Zdravka Šljivca, te uz instrumentalnu pratnju Zagrebačke filharmonije i Tamburaškog orkestra HRT-a, uz Zvjezdice i Ex-Zvjezdice nastupili su operni solisti Martina Zadro, Siniša Galović i Leon Košavić, zatim bivše članice zbora: Tanja Ruždjak, Mima Karaula, Nina Badrić, Marija Husar Rimac,Ivana Husar Mlinac, te Dječji operni zbor.

Tijekom svojih 30 godina djelovanja, Zvjezdice su ostvarile izniman broj samostalnih nastupa i koncerata, osvojile mnogobrojne najviše nagrade i priznanja, sudjelovale u velikim domaćim i međunarodnim glazbenim projektima s najznačajnijim domaćim i stranim ansamblima, solistima i dirigentima. Zbor je dao i svoj izniman doprinos hrvatskoj diskografiji s velikim brojem snimljenih CD i DVD izdanja, Proputovale su gotovo cijeli svijet od Europe preko Sjedinjenih Američkih Država do daleke Australije i Malezije, ostvarivši iznimne međunarodne uspjehe, a u planu je i četvrta američka turneja u prosincu.

Više na večernji hr


Tekst: večernji hr

Foto: zvjezdice.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close