Grad ZagrebScena

HNK: Zvjezdice obilježile 30 godina svojeg djelovanja

Zagrebački djevojački zbor Zvjezdice, prekrasnim je koncertom u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu prošle nedjelje proslavio svojih 30 godina djelovanja.


Pod ravnanjem voditelja zbora, maestra Zdravka Šljivca, te uz instrumentalnu pratnju Zagrebačke filharmonije i Tamburaškog orkestra HRT-a, uz Zvjezdice i Ex-Zvjezdice nastupili su operni solisti Martina Zadro, Siniša Galović i Leon Košavić, zatim bivše članice zbora: Tanja Ruždjak, Mima Karaula, Nina Badrić, Marija Husar Rimac,Ivana Husar Mlinac, te Dječji operni zbor.

Tijekom svojih 30 godina djelovanja, Zvjezdice su ostvarile izniman broj samostalnih nastupa i koncerata, osvojile mnogobrojne najviše nagrade i priznanja, sudjelovale u velikim domaćim i međunarodnim glazbenim projektima s najznačajnijim domaćim i stranim ansamblima, solistima i dirigentima. Zbor je dao i svoj izniman doprinos hrvatskoj diskografiji s velikim brojem snimljenih CD i DVD izdanja, Proputovale su gotovo cijeli svijet od Europe preko Sjedinjenih Američkih Država do daleke Australije i Malezije, ostvarivši iznimne međunarodne uspjehe, a u planu je i četvrta američka turneja u prosincu.

Više na večernji hr


Tekst: večernji hr

Foto: zvjezdice.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close