Lifestyle

FOTO Vrijedni volonteri markirali planinarske staze Brušane-Konjevača i Oštra

Protekli vikend u sklopu projekta „Tesla za Društveno korisno učenje“ održana je volonterska akcija markiranja planinarske staze Brušane-Konjevača na Velebitu i u sklopu tradicionalnog uspona Proljeće na Oštri markirana je staza Oštra.


Kroz projekt Tesla za društveno korisno učenje planirano je provesti 10 volonterskih akcija gdje bi se obnovilo 10 planinarskih staza na području Like.

Planinarska staza Brušane – Konjevača je jedna od vrhova Lički gorski biseri koja je bila dosta zapostavljena te je iz tog razloga i odabrana kao jedna od planinarskih staza koje će se obnoviti u sklopu projekta. 10 vrijednih volontera cijelu subotu su prolazili zahtjevnu stazu Brušane-Konjevača te je uspješno uredili i izmarkirali.

Planinarska staza Oštra jedan je od simbola grada Gospića, te je trebala redovitu obnovu markacija i nešto manje uređivanje staze nakon zime. Sedam vrijednih volontera u sklopu tradicionalnog uspona Proljeće na Oštri su uredili stazu Oštra.

Projekt „Tesla za društveno korisno učenje“ kojeg u partnerstvu provode LAG LIKA, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću te Hrvatska Gorska Služba Spašavanja Stanica Gospić sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetna os 4.: Dobro upravljanje te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge. Projekt se provodi tijekom 2 godine a ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 kn (od čega bespovratna sredstva iznose 698.684,29 kn).

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close