VijestiSport

FOTO Održana redovna Skupština PD Gromovača iz Otočca

Jučer je u dvorani Đačkog doma Fortica u Otočcu održana redovna Skupština Planinarskog društva Gromovača iz Otočca.


Skupštini je prisustvovalo 50-tak članova društva, a Skupštinu je predvodio predsjednik Planinarskog društva  Gromovača Goran Bukovac. Među članovima koji su prisustvovali Skupštini bio je i gospodin Ante Plavčić – Plavac kao počasni član društva te predstavnici Planinarskog Saveza Ličko-senjske županije.

Predsjednik društva prezentirao je izvješće o radu iz 2018. godine, a tajnik društva Nikola Kostelac – Kiko iznio je financijsko izvješće. PD Gromovača u 2018. godini bilo je aktivnije no ikad. Ukupno su ostvarili 44 pohoda te predviđeni plan rada za 2018. godinu ostvarili i više od 100%. Najponosniji u 2018. su na 1. Opću planinarsku školu koju su organizirali i koju je uspješno završilo 30 članova, te na pohod na Maja Jezerce u Albaniji i osvajanje takozvane „Proklete planine“.

Na Skupštini je predstavljen i  plan rada za 2019. godinu od kojeg je već nekoliko stavki ostvareno što je još jedan dokaz o iznimnoj aktivnosti PD Gromovača. U planu rada za 2019. godini posebno se ističu polaganja tečaja za vodiče, organiziranje markacističkog tečaja u suradnji sa Savezom ličkih planinara i komisijom za planinarske puteve Hrvatskog planinarskog saveza gdje će se teorijski dio održati u Otočcu tijekom lipnja, a praktični dio oko planinarskog doma Alan tijekom srpnja. Održavanje planinarskih puteva, planinarski pohod na otok Vis te nekoliko pohoda i izvan granica Hrvatske od kojih se posebno ističe pohod na najvišu planinu u Grčkoj – Olimp.

Na Skupštini su dodijeljena i priznanja za najaktivnije članove u 2018. godini u nekoliko kategorija. U prvoj kategoriji dodijeljena su priznanja: Luciji Kalin, Mladenu Plemenčiću i Davoru Grahovcu za doprinos razvoju društva. Zatim su dodijeljena priznanja: Miri Bogdanić, Robertu Noću, Krešimiru Burušiću i Draženu Benčiću za najaktivnije članove u 2018. godini, Ivanu Noću i Ivanu Grahovcu u kategoriji mladih najaktivnijih članova te su na kraju dodijeljena priznanja i najmlađim članovima PD Gromovača i to Juliji Bukovac (7 godina) i Luciji Bukovac (5 godina) koje unatoč malom broju godina jednako velikim stopama prate ostale članove i osvajaju brojne vrhove.

Nakon Skupštine članovi su druženje nastavili uz domjenak.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PD Gromovača

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close