Sport

Formula 1 promijenila sustav kvalifikacija

Strateška grupa Formule 1 odlučila je promijeniti sustav kvalifikacija, a novi stupa na snagu već na prvoj utrci sezone 20. ožujka u Melbourneu…


Formula 1 očajnički pokušava vratiti svoju atraktivnost. Baš zato stupaju na snagu promjene u kvalifikacijama koje su znale biti dosadne i predvidive posljednjih sezona.

Kvalifikacije će i dalje biti podijeljene u tri segmenta, no bit će puno kompliciranije probiti se do samog vrha. Naime, nakon prvih sedam minuta u Q1 rundi u sljedećih devet minuta svakih 90 sekundi ispadat će po jedan vozač dok ih ne ostane samo 15.

U drugoj Q2 rundi pravila su ista, a u završnu rundu ulazit će samo osam najboljih, a ne deset kao prethodnih sezona. Tamo će eliminacija početi nakon pet minuta, sve dok na stazi ne ostanu samo dvojica i padne odluka o onome tko će startati s pole pozicije.

Ovakav sustav kvalifikacija onemogućit će vozačima sjedenje u boksu i čekanje do posljednjih minuta izlazak na stazu te grubo kazniti svaku pogrešku, ispadanjem puno ranije od očekivanog.


 

Tekst: tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close